Werken aan je bedrijf in thuis quarantaine

Het is een rare tijd. Heel het land zit op slot en iedereen is thuis aan het werk. Veel ondernemers kunnen op dit moment hun eigen werk niet uitvoeren. Projecten staan op pauze of worden helemaal afgeblazen. Maar wat betekent dat voor je onderneming? Kun je écht niets meer?

Thuis zitten, wat nu?

De eerste week van sociale distancing zijn we nu door. Dat was een rare week van wennen aan thuis zijn, wennen aan werken met kinderen om je heen én met het hele gezin 24 uur per dag in het huis verblijven. Waarschijnlijk lijkt je huis nu een stuk kleiner dan dat het eerst deed.

Om ons heen horen we veel ondernemers die – voor Corona – geen tijd hebben om aan hun bedrijf te werken. Marketing staat altijd op een laag pitje en als er een keer een gaatje is dan is het een sporadische post op Social Media. Maar écht werken AAN het bedrijf, in plaats van IN je bedrijf, daar is vaak geen tijd voor.

Hoe anders dat nu na een week thuiswerken? Ondernemers; dit is het moment! Niemand zit er natuurlijk op te wachten dat betaald werk op pauze staat. Het is een onzekere tijd; hoe komen we uit deze crisis… Maar één ding is zeker; als je niets doet komt het zéker niet goed.

In dit blog geven we tips hoe je aan je bedrijf kunt blijven werken vanuit huis. We verwijzen hierbij ook naar veel van onze eerdere blogs die juist nu ook super interessant voor je kunnen zijn. Misschien heb je ze eerder wel al voorbij zien komen, maar nog geen tijd gehad om deze écht te lezen?

Werk aan je content marketing

Dit is een klein beetje een open deur intrappen, maar juist nu is het onwijs belangrijk om jezelf online zichtbaar te maken. Met jou zit het gros van je klanten nu ook thuis. Met niet anders te doen dan het internet afstruinen op zoek naar vermaak en informatie. Regel 1 in de marketing is dat jij je moet bevinden daar waar je doelgroep zich bevindt. Op dit moment is dat online!

 • Misschien had je altijd het idee; als ik eens tijd heb ga ik me storten op bloggen! Nu is die tijd! Bloggen kun je namelijk overal. En… Als je voldoende artikelen schrijft kun je daar maanden mee vooruit. Zo heb je ook voor na deze crisis nog heel lang plezier van de moeite die je er nu in stopt.
 • Of staat al een hele tijd op jouw TO DO lijst dat je een contentkalender moet maken voor Social Media. Nu is die tijd! Je kan het hele jaar vooruitplannen en op voorhand al voor een aantal maanden de posts bedenken, foto’s maken of zoeken en inplannen.

Om je op weg te helpen hebben wij de ultieme handleiding geschreven om te starten met content marketing. Wat houdt je nu nog tegen?

Lees de ultieme handleiding voor content marketing 

Werk aan je website

Nog zo’n ding waar je wellicht altijd tegenaan hikt; je website.

Gewetensvraag: wanneer heb jij voor het laatst je eigen website bekeken?

En dan bedoel ik écht bekeken. Zelf betrappen wij onszelf er ook op dat onze eigen website altijd een item op onze to-do lijst is die onderaan laten bungelen met het label “als we tijd over hebben”. Die tijd… Die heb je nu wellicht over! Maar daar dankbaar gebruik van en werk aan je website.

Voor dat doel hebben we een aantal tips voor je waarmee je aan de slag kan, zonder dat je zelf technische kennis nodig hebt.

Lees hier onze tips voor werken aan je website 

Is jouw website in TOP conditie?

Deze checklist gaat je helpen om:

 • Te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij website onderhoud
 • Welke tools je het beste kan gebruiken
 • Waar je op moet letten voordat je druk aan het updaten slaat

Volg een online cursus

Nog een punt waar veel ondernemers de tijd nooit voor maken; het bijspijkeren van kennis of het leren van nieuwe skills. Zelf betrap ik me erop dat wanneer ik een leuke cursus voorbij zie komen ik denk: als ik toch eens een week vrij kon nemen om deze te volgen… Die week vrij heb je nu misschien wel!

Wij zelf volgen regelmatig cursussen om onze kennis op pijl te houden. Het blijft echter vaak bij het volgen van de cursus, het maken van plannen om het geleerde door te voeren en dan… Staakt het…

De plannen liggen er en dan worden we weer opgeslokt in de waan van de dag. Want ja; betaalde opdrachten hebben altijd voorrang op onze eigen wensenlijst van ontwikkelingen.

Maar in deze weken heb jij misschien wel meer ruimte en tijd om juist wel ontwikkelingen uit te werken en door te voeren. Hoe mooi zou het zijn, dat wanneer de Corona crisis voorbij is jij weer 100% aan de bak kunt met mooie nieuwe ideeën en wellicht nieuwe diensten?

Lees hoe wij onszelf aan het ontwikkelen zijn 

Het bijspijkeren van je eigen vakkennis is natuurlijk geweldig, maar je zou ook nieuwe vaardigheden kunnen onderzoeken. Heb je er wel eens aan gedacht om jezelf bijvoorbeeld te leren hoe je zelf aan de slag kunt met je vindbaarheid in Google?

De meeste websites werken met dat doel met de tool: Yoast SEO. De missie van het bedrijf Yoast is: SEO voor iedereen! Dat houdt natuurlijk web professionals in zoals wij, maar dat houdt ook de eindgebruiker in, en dat ben jij.

Via hun website kun je tegen relatief lage kosten (en soms zelfs gratis) een SEO-cursus volgen! Het zijn trainingen die voor zowel beginners als gevorderden geschikt zijn om te volgen en stellen jou in staat zelf te werken aan je eigen vindbaarheid.

Wij hebben ze allemaal gevolgd en schreven dit blog 

Blijf in contact met je klanten / leveranciers en eventueel collega’s

Zeker niet onbelangrijk is het in contact blijven met je klanten en leveranciers. Zelf plannen wij in deze weken veel afspraken in met Google Meet. Maar Skype of Zoom of WhatsApp videobellen zijn natuurlijk ook goede tools om te gebruiken. Anders dan “normaal” bellen kun je zo toch een beetje meer contact krijgen door elkaar virtueel aan te kunnen kijken.

Het helpt enerzijds om met één been in de normale wereld te blijven maar het helpt ook om met andere ondernemers te sparren over hoe zij zich op dit moment staande houden en elkaar wellicht te kunnen helpen.

Weten hoe jij jouw merk onder de aandacht kan brengen?

Kom online een kopje koffie met me drinken!

Je zult zien dat er een stroom aan inspiratie los komt, en je sluit het gesprek gegarandeerd af met een leuk idee.

Sparren over online ondernemen en marketing

Zelf helpen wij op dit moment ondernemers door elke week sparringsessies weg te geven. Per dag stellen wij beiden 30 minuten beschikbaar om via Google Meet met een ondernemer te sparren over hoe die online marketing nu op te pakken of verder uit te werken. Per dag zijn dat dus twee ondernemers die wij op deze manier kosteloos helpen!

Wil jij graag op deze manier geholpen worden; vraag dan een gesprek aan via onze website.

Online ondernemen biedt veel mogelijkheden voor de toekomst

Met de komst van Corona en het verplicht zoeken naar oplossingen voor online ondernemen komen ontwikkelingen op dat gebied in een stroomversnelling. Als corona onder controle is dan voorzie ik een toekomst waarbij velen hun online maatregelen zullen voortzetten. Zeker als we kijken naar wat het doet met de natuur als we mensen verplichten meer op afstand te werken.

 • De luchtkwaliteit verbetert in gebieden van een lock-down
 • Dieren verruimen hun natuurlijke habitat (er zwemmen op dit moment dolfijnen in de grachten van Venetië)
 • In China horen mensen de vogels weer fluiten omdat er geen geraas van verkeerd door de lucht suist
 • Mensen hebben opeens weer meer contact met hun buren of zelf huisgenoten
 • Social Disnatcing zou wel eens hét medicijn tegen burn-out kunnen zijn

Veel bedrijven die voorheen tegen thuiswerken waren zien daar nu ook de voordelen van in. Voor de toekomst zou het kunnen betekenen dat werknemers meer vrijheden krijgen om thuis te blijven werken. Waardoor wellicht de kinderopvang een beetje meer lucht krijgt en het fileprobleem wordt verlaagd.

Door nu te ondervinden hoe het leven is met een lagere sociale druk zullen mensen straks wellicht ook wat vaker voor zichzelf kiezen. En zo kunnen we burn-out de baas worden.

We kunnen niet in de toekomst kijken, maar door de vele creatieve oplossingen die nu gekozen worden voorzie ik een toekomst waarbij een groot deel daarvan permanent wordt. En dat is in mijn ogen een heel mooie ontwikkeling voor zowel de natuur als de mens!

Wat doe jij op dit moment om door de Corona weken heen te komen?

We lezen het graag in de reacties! Misschien heb je zelf ook wel een tip die je wil delen?

Deel dit blog op Social Media

Met slimme tools en functionaliteiten wordt je website je meest krachtige marketingtool én kan je veel tijd besparen door automatiseren.

sterk-in-media-magazine-next-level-website
Gratis marketing magazine

NEXT LEVEL Website

Een NEXT LEVEL Website wordt op maat gemaakt met super handige functionaliteiten die jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker gaan maken.

 • Je wilt met je branding uniek zijn ten opzichte van je collega’s
 • Je huidige website voelt een beetje basic
 • Je website lijkt teveel op andere websites
 • De huidige website past niet meer 100% bij jou en je onderneming

Naast je website heb je wellicht een heleboel extra tools en accounts die al je online marketing aan elkaar knoopt. Dat kan een heel stuk makkelijker en efficiënter als je de juiste functionaliteiten in je website toepast. Daarmee bespaar je kosten en tijd.

Auteur:

Kelly Eekhof

Grafisch Vormgever - Personal Branding Expert

"Ik help ambitieuze ondernemers om zichzelf als expert in de markt te zetten en te onderscheiden van collega-ondernemers. Zodat zij hun eigen authentieke verhaal vertellen en vanuit de eigen unieke eigenschappen gaan werken aan hun gunfactor en alleen die klanten aantrekken die 100% bij ze passen."

profielfoto-kelly-blogs

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laatst toegevoegde artikelen

maak-jij-al-gebruik-van-deze-slimme-tools-van-google

Maak jij al gebruik van de slimme tools van Google?

wanneer-je-meer-winst-uit-je-onderneming-wilt-halen

Wanneer je méér winst uit je bedrijf wilt halen…

online-leeromgeving-jouw-kennis-verkopen-en-passief-inkomen-genereren

Online Leeromgeving: Jouw kennis verkopen en passief inkomen genereren.

video-zorgt-voor-authentieke-eerlijke-en-oprechte-verbinding

Video zorgt voor authentieke, eerlijke en oprechte verbinding met je doelgroep

Logo_Sterk-in-MEDIA_wit_250

15+ jaar ervaring in het ontwikkelen van websites en het ontwerpen van (huisstijl)drukwerk.

West-Friese nuchterheid, heldere taal en een gezonde dosis enthousiasme. Dat is wat je kan verwachten. Zo simpel is het.

Contact opnemen:

Sterk in MEDIA
De Veken 17
1716 KE Opmeer

kelly@sterkinmedia.nl
06 – 50 969 173