Werkboeken, kaartspel en website voor prikkelarm onderwijs

Home » Werkboeken, kaartspel en website voor prikkelarm onderwijs

Case: Prikkelprofiel; Merlijn Goldsack heeft een missie!

Een toegankelijke en prikkelarme huisstijl

 

  • Logo
  • Website met shoppingmodule
  • Werkboeken
  • Kaartspel
  • Leaflets
  • Opmaak persberichten
  • Certificaten

 

Doelstelling:
Bewustwording voor en oplossen van prikkelproblemen bij kinderen in het onderwijs. Want elk kind zou naar school moeten kunnen.

 

Vraagstelling:
Merlijn en zijn moeder Saskia hebben een methode ontwikkeld om prikkelprofielen bij kinderen in kaart te brengen en zo tot een oplossing te komen waardoor overprikkelde of onderprikkelde kinderen niet thuis komen te zitten. Maar hoe kunnen ze die het beste in de markt zetten?

 

Oplossing:
Voor het prikkelprofiel zijn werkboeken en bijbehorende kaartspellen ontwikkeld welke docenten, trainers en ouders samen met de kinderen kunnen doorlopen. Op die manier vormt zich per kind een op maat gemaakt prikkelprofiel. Wat zijn de signalen voor escalatie en op welke manier kan ervoor gezorgd worden dat het kind stoom kan afblazen waar nodig.

Om deze te verkopen is een website met shoppingmodule ontwikkeld. Op de website kan men informatie vinden over het prikkelprofiel en een workshop boeken. Aan het einde van de workshop kunnen de kaartspellen en werkboeken besteld worden.

Hoe het kaartspel en werkboeken tot stand zijn gekomen:

Toen Saskia en Merlijn bij ons kwamen met hun idee, gingen bij ons de creatieve rateltjes direct draaien.

Twee bevlogen mensen met een duidelijke missie en een super mooi product. En twee creatieve ondernemers die weten hoe je dat in de markt zet. Een perfecte match!

 

Prikkelarme werkboeken

We zijn gestart met de ontwikkeling van de werkboeken. Saskia schreef de teksten en met wat adviezen over toon en stijlgebruik werd het één geheel. en hebben we tekst en vormgeving voor kinderen samengebracht op papier.

Toen we twee werkboeken (een normale en één prikkelarme) hadden ontwikkelt zijn we verder gegaan met het kaartspel en het bijbehorende doosje. De mascotte, Prikkelientje, is door Merlijn bedacht en door een goede vriendin van hem getekend.

 

Prikkelarme website

Tijdens het drukproces van de werkboeken en kaartspellen zijn we verder gegaan met de website zodat de workshops verkocht kunnen worden en de eerste investeringen aan de ontwikkeling terugverdient kunnen worden.

Sponsoring:

Omdat wij een warm hart toedragen aan de missie van Merlijn sponsoren wij een deel van de kosten die gepaard gaan bij het ontwikkelen van deze start-up.

Merlijn: “Dit mooie en praktische prikkelprofiel is ontstaan doordat ik veel last heb van prikkels die mijn dagelijks leven beïnvloeden. Om dat in kaart te brengen moet er in elke klas voor ieder kind een prikkelprofiel komen.

Veel kinderen (met of zonder autisme) vinden het lastig om precies aan te geven waar ze last van hebben. Te veel of juist te weinig prikkels zorgen ervoor dat een kind zich minder goed kan ontwikkelen. Dat maakt het lastiger om mee te doen in de maatschappij.

Het prikkelprofiel is voor iedereen en kan overal gebruikt worden; thuis, op school, in de naschoolse opvang etc.

Mijn wens is een prikkelprofiel voor elk kind op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Het geeft zelfkennis en zorgt voor meer begrip bij de omgeving waardoor aanpassingen mogelijk worden. Dat helpt leerlingen zich verder te ontwikkelen en een leuker leven te leiden."

Zie deze pagina voor meer informatie over onze sponsorprojecten >

Gaan wij aan de slag met jouw drukwerk / huisstijl?

logo-wit

Hét marketingbureau waar je door freelancers wordt geholpen. Wij houden van een professionele en persoonlijke aanpak. Daarom heb je bij ons één aanspreekpunt maar wel een heel team van freelancers tot je beschikking. Dat is Sterk in MEDIA.

Sinds 2007.

Bezoekadres:

Galileistraat 67
1704 SE Heerhugowaard

ma t/m vr   09.30 – 16.30

Wendy: 06 – 48 403 058
Kelly:  06 – 50 969 173

Wij werken aan duurzaamheid

Wij werken samen met o.a.
Trees for All en Work with Nature
voor behoud van bomen in
Nederland en Costa Rica

duurzaamheid-plant-a-tree-work-with-nature