Bril. Plaatje bij blog: Ben jij wel actief online zichtbaar?Ben jij wel zichtbaar op internet en eigenlijk nog belangrijker... ben jij ook ACTIEF online? Daarmee bedoel ik dat je je laat zien op het internet, dat je gebruik maakt van je social media accounts.

Je hebt je website en nu?

NU begint eigenlijk het echte werk, zie het als het behalen van je autorijbewijs of dat je de sleutels hebt ontvangen van je nieuwe huis. Je gaat nu echt leren autorijden en je huis wordt nu echt je thuis, er moet behang in komen, een keuken etc... Zo is het ook met je website; achteruit leunen in je relaxstoel en wachten tot je telefoon roodgloeiend is en je mailbox uitpuilt? Dat is helaas een fabel. Je moet wel aanwezig zijn op het internet om te laten zien wie jij bent, wat je doet, waar jouw hart harder van gaat kloppen. Op deze manier bereik jij je doelgroep en kunnen zij vertrouwd met je raken en uiteindelijk je klant worden.

Maar hoe doe je dat dan?

Ga vooral bloggen over jouw passie, je dienst, je product. Deel vervolgens je blog op AL je social media profielen! Vraag mensen om te reageren en te delen. Wees daarnaast aanwezig op social media door te laten zien wie je bent; een leuke foto van jezelf, een mijlpaal waar je trots op bent. Een foto van een prachtige lucht. Een mooie quote die past bij jouw doelgroep. Ga in gesprek met je fans. Deel leuke onderwerpen die je tegenkomt. Vergeet niet dat jij de de regie hebt over wat je online zet. Wees niet bang, jij bent de expert, deel je passie, je droom. Laat iedereen weten dat jij de deskundige bent op dat ene specifieke gebied.

Wat heeft dit te maken met WordPress?

WordPress is natuurlijk hét medium om je blogs te schrijven en te delen. WordPress en Google hebben een 'liefdesrelatie' met elkaar, dus dat is mooi meegenomen. Dus zet je angst overboord en ga bloggen, wees actief op social media, laat zien wie je bent en wat je kunt, wees de expert voor jouw doelgroep!

Graag zou ik van jou willen weten waar jij nog tegenop ziet. Ervaar jij drempels voor het internet? Zou je dit willen delen met mij door een reactie achterlaten onderaan dit blog?

 

2 reacties

  1. Josée Bergsma op 11 oktober 2016 om 15:55

    Toevallig werk ik op maandagmiddag tot 15.00 uur elders, maar ik hou je in de gaten voor andere mogelijkheden. Waar zie ik tegen op? Kan even niks bedenken, goh hoe is het mogelijk 😉    • Wendy op 11 oktober 2016 om 16:03

      Ha, goed om te horen Josée. Als je ergens iets meer over wilt weten, let me know! Groet Wendy