Hartje: Plaatje hoort bij blog: Een website ,maak je voor je klanten en niet voor jezelf.Een website maak je niet voor jezelf? Dat klinkt een beetje gek misschien, maar het is wel wat ik vaak zie gebeuren.

Maar wat bedoelen we daar nu precies mee? Hieronder een paar voorbeelden van veel gemaakte denkfouten die website-eigenaren maken als ze over hun eigen website nadenken.

Als ik vraag aan mijn klanten hoe de nieuwe website er uit moet komen te zien, dan volgt vaak het antwoord "sliders". FOUT!

 

Fout, waarom fout? Ten eerste voegen sliders niets toe aan je website. Sterker nog, sliders leiden af want ze ontnemen de ruimte voor de echt belangrijke informatie. Sliders werken niet mee in de SEO, de toepassing ervan werkt zelfs tegen je. Waarom dit dan toch vaak een wens is? Omdat het natuurlijk leuk is om plaatjes te laten zien en je denkt dat het professionaliteit uitstraalt.

Oké, dan beginnen we op de homepage met wie we zijn, want we zijn zo trots op ons bedrijf! FOUT!

 

Uiteraard snap ik goed dat je trots bent en dat je dit aan de hele wereld wil laten zien. Maar zeg nou eerlijk: hoe reageer jij als je op een website komt waar iemand gelijk over zichzelf begint te vertellen? Dat wil je helemaal nog niet weten! Je wilt een oplossing voor jouw probleem, iets kopen, iets opvragen en als je meer wilt weten over het bedrijf, dan klik je vanzelf op de button 'over ons' (of 'over mij').

Ik wil graag alle knoppen mooi weggewerkt hebben in mijn huisstijl, zodat het één geheel wordt. FOUT!

 

Stel dat de kleur paars echt niet past op je website, misschien zelfs wel een beetje vloekt. Dan kies je daar waarschijnlijk niet voor. Maar als je weet dat je hierdoor wel meer conversie kan krijgen, wat doe je dan? Een goede huisstijl heeft altijd de creatieve ruimte om tegenovergestelde elementen (zoals opvallende paarse knoppen) te gebruiken. Wel op een harmonieuze manier, maar toch knallend van je beeldscherm.

Ik wil over alles informatie geven op mijn website, dus ga ik lekker veel schrijven, is tevens ook gelijk goed voor mijn SEO. FOUT!

 

Die lappen teksten worden niet gelezen, worden als irritant gezien en Google ervaart deze als gebruiksonvriendelijk. Wil je veel info weggeven? Maak er dan een E-book van. Zorg dat je net genoeg tekst heb om je bezoeker te prikkelen contact met je op te nemen. Je kunt ook proberen tekst te vangen in een plaatje, of nog beter, maak er een (niet te lang) filmpje van.

Ik zet alles in mijn menustructuur, dan kan de bezoeker daar alles vinden. FOUT!

 

Je moet natuurlijk geen zoekplaatje van je website maken. Maak er gewoon hapklare brokken van. Zet de belangrijkste items in de header en de minder belangrijke in de top of in de footer. Probeer verder door de ogen van je klant, de bezoeker, naar je website te kijken. Is alles duidelijk te vinden? Zijn er niet teveel afleidingen? Staat er geen vakjargon in?

Tot slot, zorg voor herkenbaarheid.

Zorg dat je on- en offline communicatie op elkaar aansluiten. Zo verstevig je je uitstraling als professional.

Ik hoop jou zo weer een beetje op weg te hebben geholpen om nog even kritisch naar jouw website te kijken. Heb je vragen of een aanvulling op dit blog? Zet dan gerust je reactie hier onderin, vind ik leuk 🙂

Lees ook:

Storytelling; Bereik je doelgroep met emotie en speel in op gevoel

Storytelling; Bereik je doelgroep met emotie en speel in op gevoel

thuis-werken

Werken aan je bedrijf in thuis quarantaine

1 op 1 WordPress Training

Ben jij best handig en wil jij zélf met je website aan de slag? Dan is deze WordPress training perfect voor jou!

Je kan tijdens de training zelf je eigen website ontwikkelen, of we leren je werken met je bestaande website.

1 op 1 Social Media Training

Je weet dat Social Media belangrijk is, maar je weet niet hoe je een kanaal optimaal inzet? Dan is deze Social Media training perfect voor jou!

Deze training is geschikt voor iedereen die met Social Media zijn naamsbekendheid wil vergroten.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Over Wendy:

"Toen ik in aanraking kwam met WordPress viel het kwartje. ‘Dit is het!’ Sinds 2016 ben ik medeorganisator van WordCamp Nederland, WordCamp Europe en organiseer ik in Heerhugowaard de WordPress Meetup. En ik help de WordPress community om kennis bij te dragen en te delen.”

wendy_rond

Advies nodig?

Neem contact op met Wendy.

E: wendy@sterkinmedia.nl
T: 06 - 48 403 058

Laat een reactie achter