Het beveiligen van je website klinkt best eng… maar gelukkig hoeft dat het niet te zijn 🙂

Waar denk jij gelijk aan als het we hebben het over je website beveiligen? De kans is groot dat je je wachtwoord wilt gaan veranderen, op zich een goed idee maar… blog_1-juli-2016
Zie je website als je huis en je wachtwoord is het slot op je huis, alleen daarmee houd je de inbrekers helaas niet op afstand. Daarvoor is meer nodig! Ik help je graag daarbij, beter een hack te voorkomen dan te genezen…

Wat kun je doen om je website veilig(er) te maken?

 1. Zorg voor een goede webhost
  Denk je ook wel eens aan je webhost, is deze wel goed beveiligd? Dit is een heel belangrijk onderdeel. Kies een goede webhost die jou al een aantal dingen (denk aan de juiste PHP versie, beveiligde servers, backup mogelijkheden…etc ) uit handen neemt, waar jij je geen zorgen meer om hoeft te maken, fijn toch?
 2. Zorg voor goede, veilige en betrouwbare software 
  Dit geldt zowel voor je website (plugins & themes) als op je computer. Ja ook op je computer! Kijk je software eens na op je computer; zijn dit allemaal legale en bestaande software of zie je ook een aantal programma’s welke niet officieel geregistreerd zijn? Denk bijvoorbeeld aan  gratis software om je video’s of foto’s mee te editen. Kijk eens kritisch naar jouw software en bepaal of je deze echt nodig hebt. Dit soort programma’s kunnen killing zijn voor je website!
 3. Gebruik een wachtwoord manager
  Hoe vaak verander jij je wachtwoorden? Probeer dit echt vaker te doen, bijvoorbeeld eens per maand. Een handige en veilige manier is het gebruiken van een wachtwoord manager, zoals LastPass. Om dit te gebruiken moet je even wat tijd investeren maar daarna levert het je tijd op én het bevordert de beveiliging van je website. 
 4. Vermijd gratis WIFI
  Probeer ook zo min mogelijk aan je website te werken op dat gratis WIFI netwerk bij dat café. Het is zo makkelijk voor anderen om hiermee je gegevens te achterhalen (hetzelfde geldt voor je bankactiviteiten, doe dit ook niet op een open WIFI netwerk).

Met bovenstaande toptips ga je een zorgenloze online zomer tegemoet!

afb_1_blog_1-juli-2016

Heb jij hier nog vragen over? Dan lees ik die graag in het reactieveld hieronder. Heb je iets aan deze blog gehad? Help anderen hun website veilig(er) te maken en deel dit blog in jouw netwerk!

 

 

BRON : Aaron Campell

6 reacties

 1. Anneke op 5 juli 2016 om 15:01

  Hallo Wendy,
  In het buitenland is het goedkoop om online met gratis Wifi te werken. Met de zomer in het vooruitzicht is tip nummer 4 een goede. Dank je wel!

 2. Elvira op 5 juli 2016 om 21:26

  Hoi Wendy,

  Dank voor je informatie. Heb jij nog tips voor het maken van backups?

 3. Gerbrig Yntema op 6 juli 2016 om 09:31

  Hoi Wendy,

  Bedankt voor de tips! Inderdaad mijn wachtwoord vaker veranderen is verstandig, en voor mij geen gratis wifi-netwerk meer;-).

  Groetjes,
  Gerbrig

 4. Saskia van de Riet op 6 juli 2016 om 09:58

  Hi Wendy, goed dat je aandacht besteedt aan beveiliging.

 5. Marielle op 6 juli 2016 om 10:53

  Hi Wendy,

  Ja dit is een heel belangrijk onderwerp. Dank je wel dat je hier over schrijft en dank ook voor je waardevolle tips.

  Hartelijke groet,
  Marielle

 6. Jantine op 7 juli 2016 om 11:36

  Ha Wendy, oei die gratis software… nooit aan gedacht dat dat mijn website in de weg kan zitten. Dank voor de tip, ga ik eens even kritisch naar kijken! En ook met de reminder over de gratis Wifi ben ik erg blij, zeker met de vakantie (lees: af en toe toch even werken vanaf mijn vakantie-adres ;-)) voor de deur! Groet, Jantine.

Laat een reactie achter