Wat zet je in je magazine?

Ik spreek heel veel ondernemers die het allemaal super gaaf zouden vinden om hun eigen magazine te hebben. Alleen zien zij als een berg op tegen het creëren van de content. Weten niet waar te beginnen of überhaupt op zij voldoende te vertellen hebben om een heel magazine te vullen.

Laat ik starten met dit: Élke ondernemer heeft meer dan genoeg te vertellen om een magazine te vullen. Zéker als je bedenkt dat een magazine al vanaf 20 pagina’s te realiseren is. Minder dan dat en het is niet echt een magazine, meer een brochure.

Een magazine kan natuurlijk uit heel veel verschillende soorten inhoud bestaan. En wat een magazine interessant maakt is een diversiteit aan informatie voor de lezer.

Met welke content vul je het magazine?

Om te bepalen wat je allemaal in je eigen magazine zet is het belangrijk om eerst te achterhalen wat het doel van je magazine is en of je hem alleen met eigen content wilt vullen of ook anderen aan het woord wilt laten.

Welke kennis kan jij met je doelgroep delen over jouw vakgebied. Denk hierbij aan de kennis die samen te vatten is in één artikel; Informatief, entertainend, kort uit te leggen en interessant voor een breed publiek.

Onthoud; je magazine is geen boek. Mensen lezen magazines omdat de informatie die erin staat altijd snel te behappen en luchtig te lezen is. Hele lange artikelen zijn niet behapbaar en worden al snel als langdradig beschouwd.

Een artikel bestaande uit twee, naast elkaar liggende, pagina’s heet een spread en is veruit de meest gebruikte vorm van een artikel publiceren. Het geeft je als schrijver de kans om een inhoudelijk stuk te schrijven en daarnaast te werken met mooie beelden om het artikel aan te kleden.

Een goede start met het brainstormen naar de inhoud van je eigen artikelen is te kijken naar de content die je wellicht al hebt. Je blogs en de vragen die je beantwoord op je FAQ pagina. Daarnaast kan je onderzoeken welke informatie jouw doelgroep graag wilt lezen. Stel vragen aan je beste klanten of zet een pol op Social Media.

Soorten artikelen om je magazine mee te vullen

Naast je eigen kennis kan je ook denken aan andere soorten van content om het magazine mee aan te kleden;

Advertorials

Informatieve artikelen met commerciële inslag. Verpakte reclame die niet leest als reclame.

Advertenties

Pure reclame, zonder context of informatieve inhoud. Als iemand een advertentie ziet is direct duidelijk dat het om een reclame gaat.

Gastschrijvers

Andere experts kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan jouw eigen content.

Affiliate links

Online platformen als Plug en Pay, Bol en Managementboek bieden ondernemers de mogelijk een percentage van een verkoopbedrag te verdienen met een doorverwijs link. Op mijn eigen webshop staan marketingboeken die verkocht worden door managementboek. Klik je op de link die ik daar heb geplaats en koop je het boek dan ontvang ik 10% van de aanschafwaarde. Het kost jou als koper niets extra, maar je ondersteund zo wel op een heel laagdrempelige manier mij als ondernemer waardoor ik zoveel gratis content kan ontwikkelen.

Redactionele content

Dit is alle content die niet in de bovenstaande categorieën past. Denk hierbij aan de cover en de achterzijde (tenzij je de achterzijde verkoopt als advertentie). Maar ook bijvoorbeeld de inhoudsopgave, colofon en je voorwoord zijn redactionele stukken. Het zijn alle stukken content die wel heel belangrijk zijn voor je magazine, maar die niet bijdragen aan het thema.

Bedenk wat het doel van je magazine is

Is het je doel om vooral je eigen expertstatus te vergroten, dan is het gebruiken van gastschrijvers niet handig. Dan doe je er goed aan ook echt je eigen kennis te gebruiken.

Is het je doel om zo weinig mogelijk kosten aan je magazine te maken, dan doe je er verstandig aan advertentieruimte te verkopen en zo te zorgen dat je adverteerders de kosten van het ontwikkelen van het magazine dekken. 

Is het je doel om geld te verdienen aan je magazine, overweeg dan te gaan werken met product placement, affiliatie links en adverteerders.

Je magazine bestaat natuurlijk uit meer dan alleen tekst, anders zou het een boek zijn. Houd bij het schrijven van je artikelen dus rekening met voldoende ruimte voor foto’s en/of illustraties.

Een goede leidraad voor het aantal woorden is:
300-400 woorden voor 1 pagina
600-700 woorden voor 2 pagina’s (spread)
900-1200 woorden voor 4 pagina’s (katern)

Droom jij ook van je eigen magazine?

Een van de beste manieren om je te onderscheiden en jezelf neer te zetten als expert is het uitgeven van je eigen magazine. Vele malen voordeliger dan het uitgeven van je eigen boek. In tijd en ook in kosten.

  • Wil jij jezelf als expert in de markt zetten?
  • Wil je eerder geschreven blogs op een andere manier uitgeven?
  • Content marketing naar de next level brengen?
  • Echt opvallen bij je doelgroep en een blijvende indruk achterlaten?

Dan is dit hét moment om daaraan te werken!

Deel dit blog op Social Media

Met slimme tools en functionaliteiten wordt je website je meest krachtige marketingtool én kan je veel tijd besparen door automatiseren.

sterk-in-media-magazine-next-level-website
Gratis marketing magazine

NEXT LEVEL Website

Een NEXT LEVEL Website wordt op maat gemaakt met super handige functionaliteiten die jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker gaan maken.

  • Je wilt met je branding uniek zijn ten opzichte van je collega’s
  • Je huidige website voelt een beetje basic
  • Je website lijkt teveel op andere websites
  • De huidige website past niet meer 100% bij jou en je onderneming

Naast je website heb je wellicht een heleboel extra tools en accounts die al je online marketing aan elkaar knoopt. Dat kan een heel stuk makkelijker en efficiënter als je de juiste functionaliteiten in je website toepast. Daarmee bespaar je kosten en tijd.

Auteur:

Kelly Eekhof

Grafisch Vormgever - Personal Branding Expert

"Ik help ambitieuze ondernemers om zichzelf als expert in de markt te zetten en te onderscheiden van collega-ondernemers. Zodat zij hun eigen authentieke verhaal vertellen en vanuit de eigen unieke eigenschappen gaan werken aan hun gunfactor en alleen die klanten aantrekken die 100% bij ze passen."

kelly-eekhof

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laatst toegevoegde artikelen

maak-jij-al-gebruik-van-deze-slimme-tools-van-google

Maak jij al gebruik van de slimme tools van Google?

wanneer-je-meer-winst-uit-je-onderneming-wilt-halen

Wanneer je méér winst uit je bedrijf wilt halen…

online-leeromgeving-jouw-kennis-verkopen-en-passief-inkomen-genereren

Online Leeromgeving: Jouw kennis verkopen en passief inkomen genereren.

video-zorgt-voor-authentieke-eerlijke-en-oprechte-verbinding

Video zorgt voor authentieke, eerlijke en oprechte verbinding met je doelgroep