Wat kost het laten ontwikkelen van een magazine?

Dit is een vraag die ik vaak beantwoord tijdens een gesprek. Maar er zijn ook heel veel ondernemers die de vraag niet durven stellen, omdat ze bang zijn dat het antwoord “heel duur”  is. Wellicht ben jij een ondernemer in die laatste categorie.

Wat nou als ik je vertel dat je voor minder dan 1.000 euro al een magazine kunt laten ontwerpen en drukken? Schrik je dan of valt het je alles mee? Deze prijsindicatie is natuurlijk wel relatief en de daadwerkelijke kosten van jouw eigen magazine is afhankelijk van jouw specifieke wensen. Maar zoals je ziet hoeft het helemaal niet duur te zijn om je eigen magazine te ontwikkelen en op deze manier jezelf onwijs creatief en uniek in de markt te zetten als expert in jouw vakgebied!

De kosten van het ontwikkelen van een magazine zijn afhankelijk van verschillende factoren

Content (inhoud)

 1. Zelf je eigen teksten schrijven of uitbesteden aan een schrijver?
  Uitbesteden aan een schrijver kost natuurlijk wat, maar dan hoef je zelf niet veel tijd te besteden aan het opstellen van je teksten.
 2. Heb je voldoende beeldmateriaal of boek je een fotoshoot?
  Een magazine is niet hetzelfde als je blog op je website. Foto’s hebben voor drukwerk een hogere kwaliteit nodig dan voor online gebruik. Een magazine is pas een magazine als naast de tekst ook het beeldmateriaal klopt en perfect past bij de content van je pagina’s, jouw bedrijf en jijzelf als kennisondernemer. Personal branding werkt het beste met perfecte foto’s van jou als ondernemer.

Opmaak

 1. Zelf opmaken of uitbesteden aan een vormgever?
  Wanneer je de vormgeving gaat uitbesteden zoek dan een vormgever die jouw huisstijl bewaakt en ervoor zorgt dat jouw eigen stijl en de stijl van al je marketing overeenkomt met de uitstraling en stijl van het magazine.

  Wanneer je helemaal zelf je magazine wilt ontwerpen dan raad ik je aan om een programma als Canva te gebruiken. Dit gratis programma is online te gebruiken en bevat heel veel templates die al ontworpen zijn waarbij je alleen nog maar de teksten en beelden hoeft in te voeren. Super handig in gebruik als je helemaal geen ontwerpervaring hebt.

  Zelf doen kost je natuurlijk niets in geld, maar wel heel veel in tijd en wellicht ook een inlevering op kwaliteit.
  NOTE: het ontwerpen van een groot en complex bestand als een magazine is niet makkelijk en ook zeker niet eenvoudig. Je hebt te maken met allerlei randvoorwaarden voordat een PDF gedrukt kan worden en het gaat je veel tijd kosten om het geheel af te ronden. Mocht je budget kunnen vrijmaken dan raad ik te allen tijde aan de opmaak te laten verzorgen door een professional. De uitstraling van je magazine valt of staat met de kwaliteit van de vormgeving.

Drukken

 1. Wat is de oplage?
  Hoeveel magazine wil je gedrukt hebben?
 2. Hoeveel pagina’s heeft je magazine?
  Aantal pagina’s inclusief de cover.
 3. Welk formaat krijgt je magazine?
  De meest standaard afmeting is A4 maar je kan ook afwijken door A4 of vierkant of een geheel eigen formaat te kiezen.
 4. Wil je een dikkere cover dan het binnenwerk of dezelfde papierdikte?
 5. Welke bindwijze wil je gebruiken?
  Geniet of gelijmd?
 6. Wil je een glossy cover of liever een mat chique look?
 7. Offset of digitaal drukken?
  Dit is belangrijk bij de gekozen oplage.
 8. Moeten de pagina’s beschrijfbaar zijn of ga je voor de beste fotokwaliteit?
 9. Wil je een luxe afwerking op de cover?
  Zo ja, wat moet de uitstraling zijn?

Antwoord op de vraag: Wat kost het ontwikkelen van je eigen magazine?

Alle aspecten die komen kijken bij de ontwikkeling van jouw magazine komen aan bod in de online training: van professional naar expert – ontwikkel je eigen bedrijfsmagazine. Aan de hand van de 7 modules die je inzicht geven in wat jij nodig hebt voor het ontwikkelen van je eigen magazine kun je gericht offertes aanvragen een vormgever, zoals ikzelf of drukkerij.

In 7 modules neem ik je mee in de wereld van bladen maken en help je op weg. We starten helemaal aan het begin van het proces; je thema en we eindigen met het laten drukken van je magazine. Onderweg leer ik je precies wat er allemaal bij het ontwikkelen van een magazine komt kijken en maak ik de vele keuzes die je moet maken makkelijker voor je.

Droom jij ook van je eigen magazine?

Een van de beste manieren om je te onderscheiden en jezelf neer te zetten als expert is het uitgeven van je eigen magazine. Vele malen voordeliger dan het uitgeven van je eigen boek. In tijd en ook in kosten.

 • Wil jij jezelf als expert in de markt zetten?
 • Wil je eerder geschreven blogs op een andere manier uitgeven?
 • Content marketing naar de next level brengen?
 • Echt opvallen bij je doelgroep en een blijvende indruk achterlaten?

Dan is dit hét moment om daaraan te werken!


Deel dit blog op Social Media

Met slimme tools en functionaliteiten wordt je website je meest krachtige marketingtool én kan je veel tijd besparen door automatiseren.

sterk-in-media-magazine-next-level-website
Gratis marketing magazine

NEXT LEVEL Website

Een NEXT LEVEL Website wordt op maat gemaakt met super handige functionaliteiten die jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker gaan maken.

 • Je wilt met je branding uniek zijn ten opzichte van je collega’s
 • Je huidige website voelt een beetje basic
 • Je website lijkt teveel op andere websites
 • De huidige website past niet meer 100% bij jou en je onderneming

Naast je website heb je wellicht een heleboel extra tools en accounts die al je online marketing aan elkaar knoopt. Dat kan een heel stuk makkelijker en efficiënter als je de juiste functionaliteiten in je website toepast. Daarmee bespaar je kosten en tijd.

Auteur:

Kelly Eekhof

Grafisch Vormgever - Personal Branding Expert

"Ik help ambitieuze ondernemers om zichzelf als expert in de markt te zetten en te onderscheiden van collega-ondernemers. Zodat zij hun eigen authentieke verhaal vertellen en vanuit de eigen unieke eigenschappen gaan werken aan hun gunfactor en alleen die klanten aantrekken die 100% bij ze passen."

kelly-eekhof

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laatst toegevoegde artikelen

maak-jij-al-gebruik-van-deze-slimme-tools-van-google

Maak jij al gebruik van de slimme tools van Google?

wanneer-je-meer-winst-uit-je-onderneming-wilt-halen

Wanneer je méér winst uit je bedrijf wilt halen…

online-leeromgeving-jouw-kennis-verkopen-en-passief-inkomen-genereren

Online Leeromgeving: Jouw kennis verkopen en passief inkomen genereren.

video-zorgt-voor-authentieke-eerlijke-en-oprechte-verbinding

Video zorgt voor authentieke, eerlijke en oprechte verbinding met je doelgroep