Waarom Google Mijn Bedrijf noodzakelijk is voor je bedrijf

Je wist natuurlijk al dat WordPress en Google een goede relatie samen hebben. Waarom zou je deze relatie niet nog meer voeden door de aangeboden tools van Google te gebruiken. In dit blog vertel ik wat over Google Mijn Bedrijf, waarom je als bedrijf echt niet zonder kan!

Word beter zichtbaar én vindbaar met Google Mijn Bedrijf.

Dit bedrijfsprofiel wordt weergegeven wanneer mensen op Google zoeken naar jouw bedrijf. Je ziet dan aan de rechterkant van de pagina met zoekresultaten, een snippet van Google Mijn Bedrijf. Hier is alle informatie te vinden over je bedrijf, uiteraard wat jij zelf hebt ingevuld.

Als jouw bedrijfspagina dus als beste aansluit op een zoekopdracht, dan is de kans groot dat je bedrijf op die plek wordt laten zien. En dat is wat je uiteindelijk wilt. Bovenaan in Google staan (zichtbaarheid).

Heb jij nu nog een reden om géén Google bedrijvenpagina aan te maken? Laat het ons dan weten!

Uiteraard, en dat is echt zo makkelijk, wordt ook gelijk Google Maps zichtbaar dus hoeft men alleen nog maar dit aan te klikken.

Wat kan je allemaal kwijt op je bedrijfsprofiel?

Wie je bent, wat je doet, je producten, diensten en alles wat je maar kwijt wilt.
Foto’s kan je erop plaatsen. Klanten kunnen er hun reviews achter laten. Ook kan je foto’s laten zien, de openingstijden van je bedrijf. Ook je blogs kan je hierop plaatsen. Heb je een restaurant? Dan is het helemaal super handig en MOET je echt in het bezit van Google Mijn Bedrijf, juist omdat je er je menu op kwijt kan, hoe handig is dat!

Google Maps en je mobiele telefoon

Als je klant je wilt bezoeken is het natuurlijk handig dat ze niet eerst alles overhoop moeten halen om je adres ergens op te zoeken, visitekaartjes, adresboekje, verstopt op je website.
Hoe makkelijk is het als je klant gewoon de naam van je bedrijf kan intypen op Google Maps en hoppa daar komt alle informatie van jouw bedrijf, inclusief adres, route, telefoonnummer maar ook foto’s. Super handig als je er een foto bij hebt gedaan hoe de voorzijde van het pand er uit ziet bv. Je maakt het de klant al gemakkelijker om te komen.

Het maakt dus niet uit vanaf welke kant men er op komt, als ze er maar op kunnen komen.

Is jouw website in TOP conditie?

Deze checklist gaat je helpen om:

  • Te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij website onderhoud
  • Welke tools je het beste kan gebruiken
  • Waar je op moet letten voordat je druk aan het updaten slaat

Leuke extraatjes

Deze mooie en handige tool is gewoon gratis!

En je wordt hier nog weer meer zichtbaar én vindbaar door, alles wat je op Google zelf zet over je bedrijf, des belangrijker Google je vind des te meer je voorkomt in de zoekresultaten. En dit nog steeds organisch, dus zonder tussenkomst van Google Ads. Je hebt er alleen een Google account voor nodig (Gmail-account)

Website

Nog een leuke bijkomstigheid is dat er van alle informatie die je hebt verwerkt op deze bedrijvenpagina er automatisch een webpagina wordt gegeneerd die je een eigen url kan geven.

Meten is weten

Mooi is dat je ook het zoekgedrag van je bezoekers kan meten, waar hebben ze op gezocht en welk deel van Mijn Bedrijf hebben ze gebruikt.

Nieuwsgierig?

  • Overtuigd! Mooi zo! Hier is de link naar de pagina van Google Mijn Bedrijf, waar je kan beginnen, even inloggen klaar ben je en je kan starten met alles invullen.
  • Heb je wel al een Google bedrijvenpagina, maar je je twijfelt of alles er wel op staat, laat hem dan gerust achter in de reacties.

Heel succes en plezier ermee!

Zorg ervoor je dat je klanten niet meer om je heen kunnen 

Ga naar onze Mijn Bedrijven pagina 

Deel dit blog op Social Media

Met slimme tools en functionaliteiten wordt je website je meest krachtige marketingtool én kan je veel tijd besparen door automatiseren.

sterk-in-media-magazine-next-level-website
Gratis marketing magazine

NEXT LEVEL Website

Een NEXT LEVEL Website wordt op maat gemaakt met super handige functionaliteiten die jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker gaan maken.

  • Je wilt met je branding uniek zijn ten opzichte van je collega’s
  • Je huidige website voelt een beetje basic
  • Je website lijkt teveel op andere websites
  • De huidige website past niet meer 100% bij jou en je onderneming

Naast je website heb je wellicht een heleboel extra tools en accounts die al je online marketing aan elkaar knoopt. Dat kan een heel stuk makkelijker en efficiënter als je de juiste functionaliteiten in je website toepast. Daarmee bespaar je kosten en tijd.

Auteur:

Kelly Eekhof

Grafisch Vormgever - Personal Branding Expert

"Ik help ambitieuze ondernemers om zichzelf als expert in de markt te zetten en te onderscheiden van collega-ondernemers. Zodat zij hun eigen authentieke verhaal vertellen en vanuit de eigen unieke eigenschappen gaan werken aan hun gunfactor en alleen die klanten aantrekken die 100% bij ze passen."

kelly-eekhof

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laatst toegevoegde artikelen

maak-jij-al-gebruik-van-deze-slimme-tools-van-google

Maak jij al gebruik van de slimme tools van Google?

wanneer-je-meer-winst-uit-je-onderneming-wilt-halen

Wanneer je méér winst uit je bedrijf wilt halen…

online-leeromgeving-jouw-kennis-verkopen-en-passief-inkomen-genereren

Online Leeromgeving: Jouw kennis verkopen en passief inkomen genereren.

video-zorgt-voor-authentieke-eerlijke-en-oprechte-verbinding

Video zorgt voor authentieke, eerlijke en oprechte verbinding met je doelgroep