Je wist natuurlijk al dat WordPress en Google een goede relatie samen hebben.  Waarom zou je deze relatie niet nog meer voeden door de aangeboden tools van Google te gebruiken.

In dit blog vertel ik wat over Google Mijn Bedrijf, waarom je als bedrijf echt niet zonder kan!

 

Word beter zichtbaar én vindbaar met Google Mijn Bedrijf.

Dit bedrijfsprofiel wordt weergegeven wanneer mensen op Google zoeken naar jouw bedrijf. Je ziet dan aan de rechterkant van de pagina met zoekresultaten, een snippet van Google Mijn Bedrijf. Hier is alle informatie te vinden over je bedrijf, uiteraard wat jij zelf hebt ingevuld.

Als jouw bedrijfspagina dus als beste aansluit op een zoekopdracht, dan is de kans groot dat je bedrijf op die plek wordt laten zien. En dat is wat je uiteindelijk wilt. Bovenaan in Google staan (zichtbaarheid).

Heb jij nu nog een reden om géén Google bedrijvenpagina aan te maken? Laat het ons dan weten!

Uiteraard, en dat is echt zo makkelijk, wordt ook gelijk Google Maps zichtbaar dus hoeft men alleen nog maar dit aan te klikken.

 

 

Wat kan je allemaal kwijt op je bedrijfsprofiel?

Wie je bent, wat je doet, je producten, diensten en alles wat je maar kwijt wilt.
Foto’s kan je erop plaatsen. Klanten kunnen er hun reviews achter laten. Ook kan je foto’s laten zien, de openingstijden van je bedrijf. Ook je blogs kan je hierop plaatsen. Heb je een restaurant? Dan is het helemaal super handig en MOET je echt in het bezit van Google Mijn Bedrijf, juist omdat je er je menu op kwijt kan, hoe handig is dat!

 

Google Maps en je mobiele telefoon

Als je klant je wilt bezoeken is het natuurlijk handig dat ze niet eerst alles overhoop moeten halen om je adres ergens op te zoeken, visitekaartjes, adresboekje, verstopt op je website.
Hoe makkelijk is het als je klant gewoon de naam van je bedrijf kan intypen op Google Maps en hoppa daar komt alle informatie van jouw bedrijf, inclusief adres, route, telefoonnummer maar ook foto’s. Super handig als je er een foto bij hebt gedaan hoe de voorzijde van het pand er uit ziet bv. Je maakt het de klant al gemakkelijker om te komen.

Het maakt dus niet uit vanaf welke kant men er op komt, als ze er maar op kunnen komen.

 

Leuke extraatjes

Deze mooie en handige tool is gewoon gratis!

En je wordt hier nog weer meer zichtbaar én vindbaar door, alles wat je op Google zelf zet over je bedrijf, des belangrijker Google je vind des te meer je voorkomt in de zoekresultaten. En dit nog steeds organisch, dus zonder tussenkomst van Google Ads.
Je hebt er alleen een Google account voor nodig (Gmailaccount)

 

Website

Nog een leuke bijkomstigheid is dat er van alle informatie die je hebt verwerkt op deze bedrijvenpagina er automatisch een webpagina wordt gegeneerd die je een eigen url kan geven.

 

Meten is weten

Mooi is dat je ook het zoekgedrag van je bezoekers kan meten, waar hebben ze op gezocht en welk deel van Mijn Bedrijf hebben ze gebruikt.

 

Nieuwsgierig?

  • Overtuigd! Mooi zo! Hier is de link naar de pagina van Google Mijn Bedrijf, waar je kan beginnen, even inloggen klaar ben je en je kan starten met alles invullen.
  • Heb je wel al een Google bedrijvenpagina, maar je je twijfelt of alles er wel op staat, laat hem dan gerust achter in de reacties.

Heel succes en plezier ermee!

Zorg ervoor je dat je klanten niet meer om je heen kunnen 😉

Aantal woorden
Leestijd: 4 minuten

Lees ook:

thuis-werken

Werken aan je bedrijf in thuis quarantaine

Zeven-content-tips-voor-nog-betere-SEO-FB-LI-TW

Zeven content tips voor nog betere SEO resultaten met behulp van neuromarketing

FB-LI-TW-Werken-jullie-uurtje-factuurtje-of-hanteren-jullie-een-vaste-project-prijs

Werken jullie uurtje factuurtje of hanteren jullie een vaste project prijs?

Profielfoto_Wendy-Kelly_bw

Kelly en Wendy

"Wij helpen ondernemers een succes te maken van hun website."

Sterk in MEDIA is een marketingbureau dat wordt gerund door West-Friese nuchterheid. Het knalt van het enthousiasme, lol en teamwork. We hebben 11 jaar ervaring in het ontwerpen van drukwerk en maken van websites.

Die ervaring delen we graag met anderen middels dit blog.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Over onze webbouwer:

Wendy van Sterk in MEDIA heeft onze website ge-update. Wij zijn er super blij mee! Wendy werkt snel, is gemakkelijk benaderbaar, denkt mee en heeft goede ideeën. Daarnaast is ze betaalbaar, ook voor een niet zo grote onderneming.

~Anita Terlouw

wendy_rond

Advies nodig?

Neem contact op met Wendy.

E: wendy@sterkinmedia.nl
T: 06 - 48 403 058

1 reactie

  1. Martine op 15 april 2019 om 10:24

    Bedankt voor de waardevolle info. Innen benieuwd of alles er op staat wat mogelijk is.
    http://Www.hollandswelvaren.eu

Laat een reactie achter