Video zorgt voor authentieke, eerlijke en oprechte verbinding met je doelgroep

Met ons bedrijf waren wij toe aan een nieuwe website. Onze opdracht was om een website te creëren die klanten genereert en voor ons het ondernemen te vereenvoudigen met handige tools en functionaliteiten die administratieve werkzaamheden zou automatiseren. En zo is Kelly aan de slag gegaan om een site te ontwerpen die dit voor mekaar krijgt.

Dat betekent dat we onder andere gekeken hebben naar het gedrag van de bezoeker en hun pijnpunten, struikelblokken en wensen, want alles heeft met elkaar te maken… We gingen een uitgebreid traject in om te zorgen dat de website daar perfect op inspeelt.

Dan heb je het met Kelly opeens over bijvoorbeeld kleurenpsychologie en neuromarketing.
Vragen als: Welk doel heeft elke pagina? Welke tekst? Wat voor foto’s? Welke call to action en waar zetten we die? komen langs en zijn zeer bepalend voor het succes van de site. Het heeft mij geleerd dat er in de achtergrond een heleboel meer bij komt kijken dan het mooie plaatje wat je als bezoeker ziet.

Elke ondernemer kan met video aan de slag

De ambitie van ons bedrijf is om het voor elke ondernemer mogelijk te maken om met video aan de slag te gaan. Of dit nu met je eigen mobiel is of dat je het in zijn geheel uitbesteed aan een professional, dat maakt niet uit. Met deze ambitie is een goeie website van cruciaal belang. En daarom hebben we uitgebreid de tijd genomen om de nieuwe site te ontwikkelen in samenwerking met Sterk in MEDIA.

Die samenwerking voelde als pure winst.

We konden heen en weer sparren, reageren op functionaliteiten in proef versies en aan de andere kant leverden wij de teksten en goede foto’s aan zodat er ook echt een mooie site van gemaakt kon worden. In dat opzicht herkenden wij ook het traject van samenwerking. Die hebben wij ook met onze klanten.

Het resultaat is een prachtige website die helemaal up-to-date is en bovenal een plek is van inspiratie hoe jij als ondernemer video kan inzetten om meer impact en omzet te creëren. Wij zijn dan ook erg dankbaar voor de wijze hoe de website tot stand gekomen is, en zeker ook het resultaat van hoe het er nu uitziet. Kortom wij zijn er super trots op!

Ook bij het maken van video’s is het een echte samenwerking met de klant.

Want zowel bij video’s als een website moet deze precies dat resultaat en die doelen behalen welke de klant voor ogen heeft.

Wat wij met de video’s die wij maken doen is dat we zorgen dat de ondernemer authentiek, eerlijk en oprecht overkomt en op die manier een echte verbinding maakt met zijn of haar toekomstige klanten.

Want anders dan met foto’s biedt een video op je website echt een unieke manier van kennismaken voor je ideale klant. In video komt niet alleen naar voren hoe je eruit ziet, maar ook hoe je praat, welke toon je gebruikt en hoe je beweegt. Allemaal elementen die meespelen in de klik die jouw klant met je wil voelen voordat ze klant bij je worden.

Dat is dan ook de absolute toegevoegde waarde van video op je website: je gunfactor en verbinding met jouw ideale klant gaat NEXT LEVEL!

Met video geef je jouw ideale klant de optimale eerste indruk om een oprechte en blijvende connectie met je te maken.

Nog een aantal redenen waarom je video op je website wilt inzetten:

 • Mensen begrijpen video’s sneller dan het lezen van een tekst
 • Video’s grijpen de aandacht en houden die ook vast. Google beloont websites waar mensen lang op blijven met hogere rankings.
 • Video is multi-inzetbaar: Niet alleen op je website maar ook op sociale media en vergeet Youtube niet; de tweede grootste zoekmachine op dit moment…
 • In video zit emotie: video is uitermate geschikt om een emotie, sfeer en een bepaald gevoel over te brengen. Met beeld én geluid neem je een jouw klant veel meer mee in je belevingswereld omdat je meer zintuigen tegelijk prikkelt.
 • Video maakt je als ondernemer menselijk: Een boodschap vertelt door een mens is persoonlijker.

Valkuilen om te vermijden:

 • Houd je video kort en krachtig: de bezoekers van je website zijn snel afgeleid. Hou je video dan ook kort. Liefst binnen 60 sec. maar als dat echt niet gaat dan niet langer dan twee minuten.
 • Dring geen filmpjes op: speel een video niet automatisch af. Geef de controle aan je bezoeker en laat die beslissen of het filmpje wordt afgespeeld.

Je website gaat niet over jou, maar over je doelgroep

Een inzicht wat Kelly mij gaf was dat het niet gaat over wat ik als ondernemer wil communiceren naar mijn toekomstige klanten. Nee, het gaat over waarmee ik mijn toekomstige klanten zo goed mogelijk ga helpen. Wat hebben deze klanten nodig? Waar lopen ze tegenaan? En hoe kan ik ze helpen?

Een inzicht wat ik jou als lezer van dit artikel graag meegeef is dat video soms best ingewikkeld is om te maken, maar dat je hier niet altijd dure apparatuur voor nodig hebt..

 • Want hoe maak je een video die aanspreekt?
 • Hoe zorg je dat je ontspannen voor de camera zit?
 • Wil je beginnen met video voor jou onderneming?

Tip: Begin vandaag door het eerst volgende whatsapp bericht dat je krijgt niet te antwoorden met tekst, inplaats daarvan spreek je een video in. Op deze manier kan je eenvoudig oefenen met het medium. gewoon op je telefoon.

Zet meteen de eerste stap en verwerk een ijzersterke “over jou” video op je over jou pagina.

Een goede “over jou” video helpt je enorm in het vergroten van je gunfactor op emotioneel vlak. En de meest eenvoudige video om te maken is er een waarin je jezelf voorstelt aan je websitebezoeker. Alsof je iemand op een feestje spreekt en die vraagt aan je: wie ben je en wat doe je? Easy peasy!

Wat vertel je in de “over jou” video?

 • Wie je bent
 • Wat je doet en waarom je dat doet
 • Wat jou uniek maakt in je vak
 • Zorg voor herkenbaarheid in je verhaal. Zodat de kijker zichzelf kan identificeren
 • Voeg waarde toe voor de kijker; Zorg dat de kijker iets leert van jou video
 • Deel een succes die je hebt behaald
 • Ondernemerslessen die jij leerde
 • Je sleutel tot succes
 • Zorg ervoor dat je video niet langer is dan 2 minuten.

Dit artikel is afkomstig uit ons Marketing Magazine: NEXT LEVEL Website

Een magazine bom vol met tips en tricks om je website naar een volgend niveau te tillen en er een ware marketingmachine van te maken. Luchtig om te lezen en zeer gevarieerd in aanbod en artikelen.

Schrijver van dit artikel is Steven Geldof

Steven is gespecialiseerd in het maken van video’s voor ondernemers. Video’s die geld opleveren en die je doelgroep raken.

Na een carrière in het maken van speelfilms richt hij zich nu volledig op ondernemers en hun expertstatus verhogen.

stevengeldof.nl

Deel dit blog op Social Media

Met slimme tools en functionaliteiten wordt je website je meest krachtige marketingtool én kan je veel tijd besparen door automatiseren.

sterk-in-media-magazine-next-level-website
Gratis marketing magazine

NEXT LEVEL Website

Een NEXT LEVEL Website wordt op maat gemaakt met super handige functionaliteiten die jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker gaan maken.

 • Je wilt met je branding uniek zijn ten opzichte van je collega’s
 • Je huidige website voelt een beetje basic
 • Je website lijkt teveel op andere websites
 • De huidige website past niet meer 100% bij jou en je onderneming

Naast je website heb je wellicht een heleboel extra tools en accounts die al je online marketing aan elkaar knoopt. Dat kan een heel stuk makkelijker en efficiënter als je de juiste functionaliteiten in je website toepast. Daarmee bespaar je kosten en tijd.

Auteur:

Kelly Eekhof

Grafisch Vormgever - Personal Branding Expert

"Ik help ambitieuze ondernemers om zichzelf als expert in de markt te zetten en te onderscheiden van collega-ondernemers. Zodat zij hun eigen authentieke verhaal vertellen en vanuit de eigen unieke eigenschappen gaan werken aan hun gunfactor en alleen die klanten aantrekken die 100% bij ze passen."

profielfoto-kelly-blogs

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laatst toegevoegde artikelen

maak-jij-al-gebruik-van-deze-slimme-tools-van-google

Maak jij al gebruik van de slimme tools van Google?

wanneer-je-meer-winst-uit-je-onderneming-wilt-halen

Wanneer je méér winst uit je bedrijf wilt halen…

online-leeromgeving-jouw-kennis-verkopen-en-passief-inkomen-genereren

Online Leeromgeving: Jouw kennis verkopen en passief inkomen genereren.

formulieren-slim-inzetten-zodat-ondernemen-makkelijker-wordt

Formulieren op je website slim inzetten, zodat ondernemen makkelijker wordt

Logo_Sterk-in-MEDIA_wit_250

15+ jaar ervaring in het ontwikkelen van websites en het ontwerpen van (huisstijl)drukwerk.

West-Friese nuchterheid, heldere taal en een gezonde dosis enthousiasme. Dat is wat je kan verwachten. Zo simpel is het.

Contact opnemen:

Sterk in MEDIA
De Veken 17
1716 KE Opmeer

kelly@sterkinmedia.nl
06 – 50 969 173