Val extra op met mooi afgewerkt drukwerk

Yes, je folder, flyer of visitekaartje is af! Althans, het ontwerp is af. Hij is helemaal zoals je hem hebben wilt, alles staat erop wat erop moet, de kleuren en lettertypen sluiten aan bij je huisstijl en de foto’s maken het een mooi geheel.

Je folder, flyer of visitekaartjes wordt in de meeste gevallen gedrukt op papier. Maar papier is een zeer ruim begrip. De keuze van papier kan grote gevolgen hebben tot het resultaat van je folder. Lees hier alles over papiersoorten.

Naast de keuze voor het papier kun je je uiting op allerlei manieren laten afwerken. Voor een speciaal effect en nóg luxere uitstraling of om je drukwerk te beschermen tegen uv straling, water of beschadiging.

 

 

Afwerking voor luxe uitstraling

  1. UV-lak is een hoogglans laklaag. De gladde extra dikke laklaag geeft een glossy uitstraling. Een andere optie is SPOT UV-lak. Deze glanzende lak plaats je op een bepaald deel van het ontwerp, waardoor alleen deze delen een glanzende laag krijgen.
  2. Static Foil Op een leuke manier je event, actie of product onder de aandacht brengen is Static Foil.
    Door de statische lading van de folie hecht het aan gladde vlakke oppervlakten zoals dueren, ramen en muren. Static foil blijft gem. 3 tot 6 maanden hangen en laat geen lijmresten of plakranden achter.
  3. Parelmoerglans verwerkt in het papier heet Ice Metallic papier. Het wordt veelal gebruikt voor uitnodigingen en geboorte- en kerstkaarten en geven je drukwerk een feestelijk luxe tintje. Parelmoer is geen luxe die wordt toegepast op je uiting, maar je uiting word op speciaal paerlmoer papier gedrukt. Daardoor zijn er beperkte mogelijkheden.
  4. Hufterproof drukwerk van scheurvast Yupo Blue. Hiermee hoef jij zelf bijvoorbeeld je menukaarten niet meer te lamineren. Yupo Blue is een kunststof die niet scheurt, bestand is tegen vocht en duurzaam is. Naast deze voordelen ziet het er ook ngo eens heel luxe uit.
  5. Pregen van je drukwerk zorgt ervoor dat delen van je drukwerk aan de ene kant worden opgehoogd en aan de andere kant worden ingedeukt. Je kan dit gebruiken om een effect te genereren, een tekst of en element te benadrukken of om bijvoorbeeld braille tekst toe te voegen aan je uiting.
  6. Goud/Zilverfolie maakt van je drukwerk échte eye-catchers. Uitermate geschikt voor gebruik op je visitekaartje, flyers en folders. De folie wordt gedrukt met een vijfde druklaag en wordt toegepast om bijvoorbeeld teksten extra nadruk te geven.

 

Afwerkingen voor bescherming

  1. Dispersielak is een dunne beschermlak over je drukwerk. Deze lak is in een matte of een glanzende versie te verkrijgen en geven naast het zichtbare effect ook een bescherming aan je drukwerk.
  2. Laminaat is een glanzende of matte folie die over je drukwerk geplaatst wordt. Deze beschermlaag knapt niet wanneer je het drukwerk vouwt en is hiermee uitermate geschikt voor flyers of folders. Laminaat is de sterkste en meest luxe afwerkingstechniek.

 

Weet jij niet welke afwerking het beste past bij jou, je product en je doelgroep?
Bedenk goed wat het doel is van jouw uiting en wat de best passende uitstraling zou moeten zijn. Wil je zelf zien wat het effect is van de verschillende afwerkingen? Kom langs op mijn kantoor voor een gratis inspiratiegesprek. En ik laat je graag de verschillende soorten zien onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Laat een reactie achter