Na aanleiding van een email die ik vandaag in mijn mailbox kreeg en de nieuwste WordPress versie 4.5, heb ik besloten om mijn blog daarover te schrijven.

” Vanmiddag bijgewerkt naar WordPress 4.5 (staat dan een melding in mijn dashboard, ik hoef alleen maar op bijwerken te klikken, gaat via mijn webhosting denk ik) Dus dat gedaan, en toen waren er ook nog een paar plugins die bijgewerkt moesten worden. Daar ging het mis. Ik heb ze één voor één (totaal 6) gedaan en op het laatst toch geen geduld meer en er toen toch 2 tegelijk gedaan(weet niet meer welke, stom) Maar nu wordt mijn website dus niet meer goed weergegeven. Het thema heeft pagina bouw elementen en die lijken wel niet meer te werken. Dit heb ik al een paar keer gehad, en vind het vervelend dat ik daar zelf niks mee kan.
Ik heb een back up gevraagd aan mijn webshosting, dus hopelijk wordt hij snel weer terug gezet in een werkende versie. Ik zou dus heel graag willen leren wat ik zelf kan doen in zo’n situatie.”

WAAROM IS HET RONDUIT GEVAARLIJK ZONDER UPDATES EN BACKUPS?

Herken je dit, je opent je website en ineens werkt er iets niet meer? Of erger nog je website ligt eruit!! Of je website wordt zooo traaaggg …..  Hellup!
De kans is groot dat je bijna nooit je plugins en je template heb geüpdatet en tot overmaat van ramp heb je ook geen back-up gedraaid…. Daar gaat al je werk… Misschien valt het nog te redden door een expert maar toch…..

Ook wordt je website al gevoeliger voor hackers, lijkt mij dat je hier ook niet dat jij hier blijer van wordt. Je website wordt hierdoor ongezond, zijn immuunsysteem wordt zwakker….Ofwel koorts!

WAT ZIJN DE GEVOLGEN ALS JE JE WEBSITE NIET UPDATET EN BACK-UPT.

Als je je website dus met regelmaat onderhoud, je website lekker in vorm en fit blijft houden, dan zullen de gevolgen niet zo groot zijn. Maar als je er niets aan doet…. Tja dan kan het zomaar zijn dat je website er dus zomaar niet meer is, de website is ziek geworden. Je kan hem nog wel beter maken maar dit kost je veel tijd, energie en geld wat eigenlijk niet nodig hoeft te zijn.
Je website wordt op deze manier besmet door allerlei virussen en is vatbaarder voor hackers, je wordt minder zichtbaar, je website moet overgeven ( gaat SPAM berichten versturen ) al meer van deze ellende…. De koorts loopt hoog op….

HOE HOUD JE JE WEBSITE UP-TO-DATE?

Dus hoe houd je website gezond?! Door met regelmaat je plugins en templates te updaten en je website regelmatig te  back upen.
Check elke keer weer goed of je plugins worden onderhouden door de betreffende developers en ga hem daarna pas bijwerken. Vertrouw je het niet, verwijder deze dan.
Probeer echter ook een minimaal aantal plugins te gebruiken, gebruik je plugins niet, weggooien. Hetzelfde geld ook themes, verwijder alle themes die je niet nodig hebt. Lees hier meer over in mijn vorige blog
En als je plugins installeer check dan altijd of deze compatible zijn met je wp versie en check de waardering en het aantal downloads. Zijn deze oke, dan kan je de plugin gebruiken.

 

Conclusie, klik nooit achteloos op bijwerken van je plugins, temeplates of de WordPress versie. Check het altijd na! En zorg in ieder geval dat je een backup klaar hebt staan voor het geval dat….

 

[cta title=”GRATIS E.H.B.W training” url=”http://deonlinefactor.nl/gratis-training-e-h-b-w/” anchor_text=”klik hier om je direct aan te melden”]Wil je meer weten over de ‘achterkant’ van WordPress? En over bovenstaand thema? Kom dan naar mijn GRATIS E.H.B.W training op maandag 2 mei in Heerhugowaard. Geef je dan nu hier op, er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en je wegwijs te maken in WordPress![/cta]

 

Heb je nog vragen over dit blog? Laat ze dan achter in het reactieveld hieronder. En vond je dit blog waardevol, deel het dan in jouw netwerk door op onderstaande knoppen te klikken. Dank je wel!

Zorgeloze groet,

Wendy Weel

13 reacties

 1. Marielle op 26 april 2016 om 07:34

  Nou Wendy, wat een waardevol blog weer. Goed dat je je lezers hierop wijst! Ben blij dat ik een expert heb die dit allemaal voor mij regelt. Moet er niet aan denken dat ik me hier zorgen om moet maken..

  • Wendy op 26 april 2016 om 07:37

   Dat doe je goed Marielle, hoef jij je daar in ieder geval geen zorgen om te maken en gewoon lekker doen waar jij goed in bent en wat jij leuk vindt.
   Bedankt voor je reactie 🙂 Mooie dag! Wendy

 2. Yvonne op 26 april 2016 om 07:49

  Hoi Wendy,

  Zinvolle blog, maar… zou je dan ook een keer een blog kunnen wijden aan hoe je zelf een back-up van je website maakt?

  • Wendy op 26 april 2016 om 08:04

   Die staat ook zeker op de plank Yvonne!! Bedankt voor je feedback!

 3. Marielle Vergouwe op 26 april 2016 om 07:50

  Wendy waarom zit je niet bij mij in de buurt 🙂 ? Zou graag naar je cafe komen. Dank voor je blog!

  • Wendy op 26 april 2016 om 08:05

   Bedankt Marielle, Er komen gelukkig steeds meer WPCafé’s Toevallig is er deze week weer eentje bij gekomen in Den Haag, helpt je dat?

 4. Chantal op 26 april 2016 om 08:49

  Wat leuk geschreven Wendy! Een website die ziek kan worden. Ik zag zeker een puntje voor me zelf. Plugins die ik niet meer gebruik weg gooien. Qua back ups hoef ik me geen zorgen te maken sinds ik ben overgestapt naar een webhosting die dat dagelijks voor me maakt. Dat neemt zoveel zorgen weg. Weer super bedankt voor deze leuke leerzame blog.

  • Wendy op 26 april 2016 om 09:27

   Fijn om te horen dat je iets aan mijn blog hebt gehad. Goed dat je meteen actie onderneemt! Succes!!

 5. Anneke op 26 april 2016 om 10:53

  Hallo Wendy, dank voor je blog. Ik ben in het verleden 1 keer de mist in gegaan met het updaten van een plug in, dus ik weet uit ervaring dat ik goed moet opletten?.
  Ik hoop op een WP in Lochem!

  • Yvonne op 26 april 2016 om 11:18

   Nou Anneke ik zou het al heel wat vinden, als er ééntje in de Achterhoek zat.

 6. Saskia van de Riet op 28 april 2016 om 08:00

  Hoi Wendy, heel waardevol en praktisch, dit. Ik hoef het allemaal niet alleen te doen, gelukkig 🙂
  Toen ik dat nog wel deed… (min of meer alleen dan) overkwam me wel eens dat de volgorde van het updaten van plugins me in problemen bracht. Kun jij daar iets over zeggen?

 7. Anita op 13 september 2016 om 12:40

  Hoi Wendy,

  Ik werk geregeld de plug-ins bij, maar ik heb nog nooit een back-up gemaakt van de website. Wil je daar binnenkort eens over schrijven?
  Thanks!!

  • Wendy op 14 september 2016 om 19:59

   Bedankt voor je feedback Anita, ga ik doen! Groetjes Wendy

Laat een reactie achter