Uitgelichte casus

Stichting Omgaan met Pesten

Kinderen weerbaarder maken tegen pesten.

De Stichting Omgaan met Pesten zet zich in om kwetsbare kinderen weerbaarder te maken tegen pesten. En om kinderen die pesten bewuster te maken van hun gedrag. Op die manier bestrijden zij de wereld tegen pesters.

Dit doen zij door onder andere de 'Sta Sterk Training' te geven. Deze training wordt gegeven aan de hand van een werkboek. Dat werkboek heeft door de jaren heen een eigen leven gekregen en is zo vaak gewijzigd en aangepast dat alle stijl en eenheid verdwenen was. Tijd om het werkboek volledige restyle met een nieuwe uitstraling en compleet vernieuwde inhoud.

Huisstijl St. OMP:
Uitwerken en richtlijnen maken

Speciaal drukwerk:
Werkboeken en lesmaterialen vormgeving Sta Sterk Training inclusief luxe werkmap

Promotiematerialen voor Trainers:
Roll-up banners en ansichtkaarten

Keurmerk voor trainers opzetten:
Logo en richtlijnen

Training:
Social Media en huisstijlbewaking

Probleemstelling:
De stichting kwam in eerste instantie bij ons voor het vernieuwen van het werkboek voor een van de trainingen die de trainers geven aan kinderen.

De werkboeken die tot dat moment werden gebruikt waren door de jaren heen zo vaak aangepast voor zoveel verschillende mensen, en alleen in Word opgemaakt, dat elk hoofdstuk een andere stijl had en ook de doelgroep; kinderen tot 12 jaar, niet aansprak en inspireerde tot het maken van de opdrachten.

Aan ons de opdracht om het werkboek geheel te vernieuwen met nieuwe (aangeleverde) teksten en de huisstijl verwerken en uitbreiden met nieuwe iconen en afbeeldingen van de mascotte Sterk.

Wij dragen deze stichting een warm hart toe en sponsoren 30% van alle ontwerp, ontwikkeling en trainingstijd die wij spenderen aan het hele project.

Stap 1: Onderzoek naar doelgroep en doelstelling

We zijn begonnen met onderzoeken wie de doelgroep precies is, wat hun behoeften zijn en wat de doelstelling vanuit de stichting is om te bereiken.

Aan de hand van die uitkomsten zijn we begonnen met een ruwe opzet van het eerste hoofdstuk waarna deze door een focusgroep aan trainers is gekeurd op tekstuele inhoud, uitstraling en gebruik van de mascotte.

Sta Sterk mascotte

Stap 2: Ontwerp en ontwikkeling:

Bij het ontwerp en de ontwikkeling van het werkboek kwam ook het ontwikkelen van het verhaal van de mascotte Sterk. Die mascotte was er al maar velen van de kleine verhaal illustraties moesten nog gemaakt en bedacht worden.

Hiervoor hebben wij de bestaande illustraties bewerkt en  storytelling toegepast in het werkboek. Het resultaat is een bijna stripboek-achtige uitleg bij de theorie van de training. Perfect voor de doelgroep!

Stap 3: Controleren en fine-tunen:

Voor dit project heeft de Stichting een focus groep van vier trainers samengesteld om te werken aan de inhoud en ook de  laatste controles voordat de bestanden naar de drukkerij gaan.

Samen met de focusgroep zijn we twee dagen bijeengekomen om het werkboek helemaal door te nemen en de puntjes op de i te zetten. In het verloop van het proces wijzigde de inhoud een aantal keer en moesten een aantal van de opdrachten, na testen in de praktijk, worden gewijzigd in bewoording en uitvoering.

samenwerking-werkboek_v2
OMP-werkboek

Stap 4: Drukken en uitrollen:

Na akkoord op de digitale bestanden konden we de werkboeken laten drukken en de mappen in productie laten gaan. Het resultaat is een super strakke map met een heel vrolijke inhoud waar de kinderen die de training volgen met een positief gevoel mee aan de slag gaan.

Keurmerk voor trainers

Na de werkboeken volgde als snel de opdracht om voor de opleiding van trainers een keurmerk te maken. Op die manier kan de stichting meer waarde toevoegen aan de opleiding voor trainers en de trainers zelf beter hun certificering laten promoten.

keurmerk2

Logo en gebruiksrichtlijnen voor het keurmerk

Met een eigen logo en heldere gebruikers- en rechtenrichtlijnen kan elke gecertificeerde OMP trainer nu via hun eigen marketing de stichting promoten en aan hun klanten aantonen gedegen opgeleid te zijn om.

Het gebruik van het keurmerk is in een handboek vastgelegd en middels een speciale Social Media Training hebben we de trainers geleerd hoe deze te gebruiken en ook vooral hoe zichzelf te promoten via diverse online kanalen.

Merkdragers

Naast de twee projecten werken wij ook aan andere promotionele en communicatie drukwerk items zoals Roll-up banners, Folders voor alle andere trainingen, Diploma's voor de leerlingen en ansichtkaarten ter promotie van de week tegen het pesten.

De Roll-up banners kunnen door de trainers gepersonaliseerd met eigen praktijklogo besteld worden om zo naast de stichting zichzelf ook meer in de picture te zetten.

somp-2-2

Dit vertelt de Stichting over het proces:

mirelle valentijn

Mirelle Valentijn

Voorzitter Stichting Omgaan met Pesten

BAM! Echt wel dat ik effekes MEGATROTS ben op mezelf en ons landelijk trainers team van Stichting Omgaan met Pesten.

Verliefd op de nieuwe Sta Sterk Map voor de Sta Sterk Training

Kelly, jij zet je vanuit onze sponsorcarrousel in voor onze Stichting en werkt op dit moment keihard aan het vormgeven van onze nieuwe sta sterk map, die in april in gebruik genomen gaat worden door kinderen die deelnemen aan de sta sterk training. Het wordt zo kleurrijk, visueel, aantrekkelijk voor kinderen & ouders om daar samen uit te werken en onze mascotte Sterk heb jij samen met het creatieve team tot leven gebracht.


Wij vinden dat fantastisch!

Onze trainers kunnen niet wachten op de presentatie van de nieuwe map en het werkboek op de landelijke verenigingsdag voor trainers omgaan met pesten 14 april en popelen al om erin te bladeren. Dank dat jij je als professional zo inzet voor ons en onze doelgroep.

Compilatie van volledige project

Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

Websites

WordPress websites

Wanneer is jouw website succesvol? Als hij zijn doelen behaalt natuurlijk! 

Laat jouw website in WordPress maken door professionals. Wij ontwerpen altijd een unieke website die aansluit bij je bedrijf en aanslaat bij je doelgroep. Wij ontwikkelen in WordPress zodat jij er zelf ook mee kunt werken na oplevering.

Vormgeving

Drukwerk ontwerp

Val op met creatieve vormgeving en onderscheidend drukwerk.

Flyers, visitekaartjes, folders of een bedrukt kladblok met pen? Misschien wil je wel een eigen bedrijfsmagazine of wat dacht je van koffiemokken met je logo?

Wij hebben altijd de juiste oplossing én een creatief idee!

Content Marketing

Online zichtbaarheid

Zet jezelf als expert in de markt door het delen van jouw kennis en expertise!

Werken aan content marketing is heel veel werk. Dat weten we! Daarom hebben we abonnementen om dit samen met jou te doen. En als je niet weet hoe je moet beginnen? Dan hebben we leuke workshops om je op weg te helpen!

Logo_Sterk-in-MEDIA_wit_250

13 jaar ervaring in het ontwikkelen van websites en het ontwerpen van (huisstijl)drukwerk.

West-Friese nuchterheid, heldere taal en een gezonde dosis enthousiasme. Dat is wat je kan verwachten. Zo simpel is het.

Volg ons op:

Contact opnemen:

Sterk in MEDIA
Galileistraat 67
1704 SE Heerhugowaard

Bekijk ook eens:

Web.
Website verbeterplan
WordPress website ontwikkelen
WordPress Hosting

Druk.
Grafisch Vormgeving
Bedrijfsmagazines
E-boek vormgeving

Content Marketing.
Blogabonnement
Social Media abonnement
Workshops en trainingen