Hoor je dat wel eens, je website moet wel SEO geoptimaliseerd zijn….. waaat?? Ja dat dus, SEO geoptimaliseerd. Maar weet jij eigenlijk wat dat inhoudt?

Google je vriend of vijand?

Als je een website hebt, dan is het wel handig als deze ook gevonden wordt door je klant, ja toch? Dan zal deze eerst gevonden moeten worden door Google. Google kan je vriend zijn of je vijand. Als jij je aan de spelregels van Google houdt, dan wordt het zeker je vriend, maar let op het kan ook je vijand worden. In dit blog neem ik de spelregels met je door waarmee Google je vriend wordt. Want het hoeft niet zo heel ingewikkeld te zijn en dat willen we toch?

Wat als?

Als je je niet aan de spelregels houd van Google, wordt het zoals hierboven gezegd je vijand en dat is niet wat je wilt bereiken met je website.
Dit kan verschillende gevolgen hebben :

 • Je website is slecht of zelfs niet vindbaar
 • Je potentiele klanten kunnen je niet vinden
 • Je krijgt minder klanten
 • En dus minder verdiensten
 • Dit alles veroorzaakt stress etc etc…

Laten we dit voorkomen, vind je ook niet?

Maaaaar hoe dan?

De spelregels

Je hoeft niet gelijke de grote SEO bureau’s te benaderen om dit voor elkaar te krijgen, dit kan altijd nog als je flink budget hebt 😉
Met kleine simpele dingen, kom jij al een heel eind :

 • WordPress en Google zijn hele goede vriendjes, dus met een WordPress website ben jij al een stap voor, hoe fijn is dat?
 • Geef al je foto’s een naam, liefst met de naam van je bedrijf. Haal in ieder geval de algemene omschrijvingen weg als IMG_019 (bijvoorbeeld)
 • Schrijf je teksten vanuit je hart, je passie, dan schrijf je precies genoeg zoekwoorden zoals Google het graag ziet.
 • Schrijf blogs en laat mensen reageren op je blogs, Google houdt immers van beweging op je website, als je blogt en men reageert hierop wordt je blog weer langer, Google smult hiervan (fijn om te weten toch?)
 • Zorg voor een goede gebruikersvriendelijke navigatie van je website.
 • Heb je al een Google+ bedrijfspagina? Zo niet, direct aanmaken dan! Vul hierin je website, wat je doet en andere waardevolle informatie.
 • Meld je website aan bij Google (dat kan via deze link)
 • Zorg dat je website mobiel vriendelijk is (responsive) je website daalt echt in de zoekresultaten als je website hier NIET aan voldoet, zonde toch?
 • Wil je toch iets meer? Gebruik dan de plugin van Yoast ( SEO by Yoast) dit is een mooie tool (in het Nederlands!) waarbij je per pagina je website SEO kan optimaliseren.
 • Vermeld je website  op al je social media kanalen, met name op Linkedin en Facebook.
 • Deel je blogs op social media

Als je hiermee alvast goed aan de slag gaat, kom je al een heel eind! Spelenderwijs word je er zelf al handiger in en ondervind je resultaten, als in meer bezoekers, conversie, klanten en dus ook meer verdiensten!

Heb je nog vragen over dit blog? Laat ze dan achter in het reactieveld hieronder.
En vond je dit blog waardevol, deel het dan in jouw netwerk door op onderstaande knoppen te klikken. Dat zou ik geweldig vinden dank je wel!

[cta title=”GRATIS E.H.B.W training” url=”http://deonlinefactor.nl/gratis-training-e-h-b-w/” anchor_text=”klik hier om je direct aan te melden”]Wil je meer weten over de ‘achterkant’ van WordPress? En over bovenstaand thema? Kom dan naar mijn GRATIS E.H.B.W training op maandag 6 juni in Heerhugowaard. Geef je dan nu hier op, er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en je wegwijs te maken in WordPress![/cta]

Zorgeloze groet,

Wendy Weel

9 reacties

 1. Veron Goemans op 24 mei 2016 om 08:37

  Fijn dat je de basis spelregels zo mooi onder elkaar hebt gezet Wendy. Geeft overzicht! Goede tip om een Google+ bedrijfspagina aan te maken. Ik ga meteen eens kijken of ik dat ooit gedaan heb, en of hij nog de lading van mijn bedrijf dekt!

  • Wendy op 24 mei 2016 om 10:27

   Hoi Veron, bedankt voor je reactie. Ik hoop op deze manier dat jouw website nog beter gevonden wordt 🙂
   Succes!

 2. Sandy Hof-Teeuwen op 24 mei 2016 om 09:15

  Altijd fijn om jouw praktische blogs te lezen! Dank je wel weer!

  • Wendy op 24 mei 2016 om 10:31

   Graag gedaan Sandy en doe er je voordeel mee 🙂 Groet Wendy

 3. Bram op 24 mei 2016 om 12:09

  Dank je Wendy,

  Mooie en waardevolle blog. Ik ga ermee aan de slag! 🙂
  Fijne dag en veel goeds, Bram

 4. Jantine op 25 mei 2016 om 15:25

  Hoi Wendy, fijn om het zo overzichtelijk op een rijtje te hebben. De tips om je foto’s een naam te geven, en Yoast toe te voegen, ga ik zeker toepassen! De allermooiste vind ik ‘schrijf je teksten vanuit je hart’ en dan heb je genoeg zoekwoorden. Wauw, dat doe ik al, mooi dat ik dan ook meteen ‘google-proof’ bezig ben. Wist niet dat SEO zo makkelijk kon zijn 😉 Groet, Jantine.

  • Wendy op 26 mei 2016 om 07:47

   Hoi Jantine, bedankt voor je reactie, succes met de stappen!

 5. Marielle op 26 mei 2016 om 08:55

  Ah, dank je. Heel handig. Ik ga die google bedrijfspagina maar eens maken en daar mijn blogs op zetten. Dank voor deze praktische tips!

  groetjes Marielle

 6. Anneke op 30 mei 2016 om 11:11

  hallo Wendy,
  ik zie dat ik al een heleboel dingen doe, maar nog niet alles. Ik ga net als Marielle beginnen met een Google bedrijfspagina.

  hartelijke groet, Anneke

Laat een reactie achter