Professionalisering door vernieuwen website en huisstijl

Home » Professionalisering voor het opbouwen van een image

Case: Guido Lamm - Zanger kleinkunst - Deelnemer The Voice Senior

Vernieuwen website en huisstijl

  • Logo
  • Website
  • Huisstijl
  • Drukwerk voor promotie
  • Communicatiemiddelen voor naamsbekendheid

 

Doelstelling:

Een duidelijke image neerzetten voor een betere naamsbekendheid o.a. door het professionaliseren en vernieuwen van de bestaande website.

 

Vraagstelling:

De verouderde website en huisstijl graag vernieuwen en moderniseren om aan de huidige tijd te voldoen. Bestaande website was er een met veel advertenties van derden erop en niet volledig naar wens aan te passen.

 

Oplossing:

Voor Guido hebben wij een compleet nieuwe website ontworpen en gerealiseerd. Met een eigen domeinnaam en nieuw hostingpakket zodat hij zelf de regie van de website volledig in handen heeft.

Naast de website hebben we Guido adviezen gegeven over Social Media en hebben we hem voorzien van een hele set aan beelden die hij daar kan gebruiken.

Na zijn deelname aan The Voice Senior volgden al snel meer aanvragen en boekingen en zo ook de vraag naar promotiemateriaal. Dus zijn we aan de slag gegaan met posters, flyers en visitekaartjes.

 

Resultaat vernieuwen website:

Door de professionalisering van de website en ook het drukwerk is er nu een duidelijke stijl neergezet waar Guido zichzelf kan neerzetten zoals hij is. De boekingen stijgen enorm. Gemiddeld 4 keer per week heeft Guido nu een optreden en wordt hij gevraagd voor diverse programma's en werkt hij aan een theaterstuk.

De poster en flyers worden door de locaties waar hij optreed gretig afgenomen en opgehangen/uitgedeeld.

 

De volledige omschrijving van deze case vind je onderaan deze pagina.

Guido zelf vertelt erover:

Volledige Caseomschrijving:

 

Toen Guido als deelnemer mee deed aan The Voice Senior 2018 werd hem door Talpa aangeraden om vóór de eerste uitzending op TV te werken aan de website. De algehele uitstraling, maar ook de content. Met die boodschap kwam Guido bij ons op kantoor.

 

Eerste stappen in website ontwikkeling

We zijn gestart met het luisteren naar de wensen van Guido zelf in combinatie met de adviezen vanuit Talpa. Guido had zijn bestaande website helemaal zelf in elkaar geknutseld en was best trots op het resultaat. Het enige nadeel was hij niet de kennis in huis had voor grote veranderingen in de template die hij had gekozen.

 

Verbeterplan voor de website

Aan de hand van het gesprek hebben wij een verbeterplan opgesteld.

Dat plan was tweeledig. Enerzijds het aanpassen van de bestaande website. Echter was die website ondergebracht bij WordPress.org en daardoor stonden er veel advertenties van derden op die er niet af konden.

Het tweede deel bestond uit een voorstel voor een compleet nieuwe website. Een nieuw, uniek ontworpen design met een hostingpakket bij onze hostingpartner zodat die advertenties van de site af konden en Guido zelf de regie van zijn website weer in handen zou hebben.

Op het verbeterplan kwam de volgende reactie:

 

Hartelijke dank voor het prettige gesprek over mijn website. Het is fijn te ervaren hoe professionals zoals jullie snel zien wat er wel/niet deugd aan mijn website.

Verder wil ik jullie bedanken voor de snelheid van jullie verbeterplan. Een helder verhaal.

 

Optimaliseren van de bestaande website

Guido koos voor de compleet nieuwe website, maar omdat de eerste uitzending van The Voice al wel heel snel naderde hebben we ervoor gekozen om eerst een deel van de bestaande website te optimaliseren zodat deze toonbaar was. Daarop kwam deze reactie:

In de afgelopen week hebben wij alvast op de huidige site de grootste struikelblokken verandert en verbeterd. Voordat de nieuwe website af is zijn we nog wel een paar weken verder en ik kon die website echt niet zo laten. Met een paar relatief simpele aanpassingen hebben we hem toonbaar gemaakt en toen kwam deze mail:

 

Het werkt als een tierelier. Wat leuk en goed dat dit nu zo snel is opgepakt. Hé hé,  ben ik daar nu 4 jaar voor onderweg geweest?

Ik had veel eerder bij jullie moeten komen!

 

Van ontwerp tot realisatie van de huisstijl

Daarna zijn we gestart met het ontwerpen van de nieuwe website. Ondertussen hebben we Guido geadviseerd in het gebruik van Social Media en de aanpak van het schrijven van extra content voor de nieuwe website.

Die nieuwe website kreeg naast een nieuw uiterlijk ook een heel scala aan nieuwe functionaliteiten, die in de bestaande website geen optie waren. Zo heeft hij nu een actuele speellijst en kunnen er samples van de muziek afgespeeld worden.

Ook is er een nieuwe rubriek; Uitgelicht. Met de hoogtepunten uit Guido zijn carrière en is er een nieuwe pagina ontstaan voor alle vermeldingen in de media. Na zijn eerste optreden is er een heuse storm aan publiciteit ontstaan en in de regio staat Guido zo'n beetje elke week in de krant.

Naast de website hebben we ook de overige promotiematerialen van Guido onder handen genomen. Zo waren de bestaande flyers veroudert en niet meer correct qua inhoud en vroegen steeds meer locaties om posters ter promotie van het optreden dat geboekt was.

Alles bij elkaar hebben we een sterke image opgebouwd waar Guido zichzelf mee kan promoten precies zoals hij is.

Gaan wij aan de slag met jouw website?

logo-wit

Hét marketingbureau waar je door freelancers wordt geholpen. Wij houden van een professionele en persoonlijke aanpak. Daarom heb je bij ons één aanspreekpunt maar wel een heel team van freelancers tot je beschikking. Dat is Sterk in MEDIA.

Sinds 2007.

Bezoekadres:

Galileistraat 67
1704 SE Heerhugowaard

ma t/m vr   09.30 – 16.30

Wendy: 06 – 48 403 058
Kelly:  06 – 50 969 173

Wij werken aan duurzaamheid

Wij werken samen met o.a.
Trees for All en Work with Nature
voor behoud van bomen in
Nederland en Costa Rica

duurzaamheid-plant-a-tree-work-with-nature