Aantal woorden
Leestijd: 4 minuten
Optimaliseerd je afbeeldingen voor betere vindbaarheid in Google. 4 tip hoe je dat doet

Heb jij er wel eens op gelet op de eigenschappen van de afbeeldingen op je website? Naast dat mensen vaak zoeken op teksten in Google wordt er ook steeds vaker naar afbeeldingen gezocht. En jij kunt je afbeeldingen ook optimaliseren om beter gevonden te worden. Hieronder vier tips voor verbeteren van je website door de afbeeldingen te optimaliseren voor Google.

 

#1 Zet zoekwoorden in de naam van je afbeelding

De naam van je afbeelding is een van de manieren om zoekwoorden toe te voegen aan je website die Google wel ziet, maar je bezoeker niet. Google kan aan de naam van aan afbeelding heel veel info opmaken van de inhoud van de pagina. Gebruik je dus een afbeelding op een specifieke pagina, maak de naam dan omschrijvend voor die pagina. Gebruik je een afbeelding op meerdere pagina’s maak hem dan omschrijvend voor het onderwerp. Sterrenhemel boven AlaskaEen afbeelding met als naam CN-2587.jpg zegt niks over de inhoud. Maar als je dit plaatje ziet met een naam als sterrenhemel-in-alaska.jpg zegt veel meer.

     

#2 Vul de alt tag voor elke afbeelding in

Afbeeldingen op je website hebben meer functies dan alleen de aankleding van je tekst. Als je je plaatjes van goede omschrijvingen voorziet (de zogeheten alt-tekst) dan worden ook deze gevonden in Google. Op het moment dat je afbeelding niet geladen wordt in een pagina, bijvoorbeeld door een slechte internetverbinding, of omdat iemand het inladen van afbeeldingen heeft uitgeschakeld, dan komt die alt tekst in beeld. Met een goede alt tag kunnen dus ook mensen die de afbeelding niet zien (en daarmee ook Google) evengoed weten wat de inhoud is.

 

#3 Zorg dat je afbeeldingen zo min mogelijk in kb’s zijn

Naast een goede naam en een goede omschrijving moet je er ook voor zorgen dat de afbeeldingen op je website niet te groot (zwaar) zijn. Hoe zwaarder de foto’s zijn die je gebruikt hoe meer tijd er nodig is om de website te laden. Mensen hebben over het algemeen niet zoveel geduld en wanneer het te lang duurt voordat de website geladen is haken veel mensen af. Daarnaast straft Google langzame websites ook af om die rede. Ze zijn niet gebruiksvriendelijk.

Wanneer je dus een plaatje upload naar je website, let er dan op dat hij het goede formaat heeft en  ga hem niet verkleinen op je pagina. Want ook al verklein je hem op je pagina hij wordt wel groot opgeslagen en ingeladen in je site. Ook kun je, nadat je de afbeelding fysiek hebt verkleind de afbeelding nog laten comprimeren zodat hij nóg minder zwaar wordt. Bijvoorbeeld via TINYPNG.

 

#4 Zet de instellingen van je website op verlaat inladen van de afbeeldingen

Lazyload is een zeer goede manier om de laadtijd van je website te verlagen. Voor websites met veel afbeeldingen op pagina’s kan Lazyload heel handig zijn. Afbeeldingen worden pas geladen op het moment dat ze nodig zijn. Bijvoorbeeld als de bezoeker naar beneden scrolt en bij de afbeelding komt. Zo kan de pagina sneller laden. En hoe sneller je website hoe beter je gevonden wordt in Google.

 

Klik hier om nóg meer tips te lezen voor het verhogen van de zichtbaarheid van je website, zonder technische kennis nodig te hebben >>

Lees ook:

Storytelling; Bereik je doelgroep met emotie en speel in op gevoel

Storytelling; Bereik je doelgroep met emotie en speel in op gevoel

thuis-werken

Werken aan je bedrijf in thuis quarantaine

1 op 1 WordPress Training

Ben jij best handig en wil jij zélf met je website aan de slag? Dan is deze WordPress training perfect voor jou!

Je kan tijdens de training zelf je eigen website ontwikkelen, of we leren je werken met je bestaande website.

1 op 1 Social Media Training

Je weet dat Social Media belangrijk is, maar je weet niet hoe je een kanaal optimaal inzet? Dan is deze Social Media training perfect voor jou!

Deze training is geschikt voor iedereen die met Social Media zijn naamsbekendheid wil vergroten.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Over onze niet zo technische schrijver van deze blog 😉

 

Het is maar een detail maar als ik naast Kelly zit om wat veranderingen of wijzigingen voor te leggen voor mijn website, dan zijn haar handen op het toetsen bord sneller dan mijn ogen kunnen volgen.
~ Guido Lamm

kelly_rond

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laat een reactie achter