Optimaliseer je afbeeldingen.

Heb jij er wel eens op gelet op de eigenschappen van de afbeeldingen op je website?

4 tips om je afbeeldingen te optimaliseren

Naast dat mensen vaak zoeken op teksten in Google wordt er ook steeds vaker naar afbeeldingen gezocht. En jij kunt je afbeeldingen ook optimaliseren om beter gevonden te worden. Hieronder vier tips voor verbeteren van je website door de afbeeldingen te optimaliseren voor Google.

#1 Zet zoekwoorden in de naam van je afbeelding

De naam van je afbeelding is een van de manieren om zoekwoorden toe te voegen aan je website die Google wel ziet, maar je bezoeker niet. Google kan aan de naam van aan afbeelding heel veel info opmaken van de inhoud van de pagina. Gebruik je dus een afbeelding op een specifieke pagina, maak de naam dan omschrijvend voor die pagina. Gebruik je een afbeelding op meerdere pagina’s maak hem dan omschrijvend voor het onderwerp. Een afbeelding met als naam CN-2587.jpg zegt niks over de inhoud. Maar als je dit plaatje ziet met een naam als sterrenhemel-in-alaska.jpg zegt veel meer.

#2 Vul de alt tag voor elke afbeelding in

Afbeeldingen op je website hebben meer functies dan alleen de aankleding van je tekst. Als je je plaatjes van goede omschrijvingen voorziet (de zogeheten alt-tekst) dan worden ook deze gevonden in Google. Op het moment dat je afbeelding niet geladen wordt in een pagina, bijvoorbeeld door een slechte internetverbinding, of omdat iemand het inladen van afbeeldingen heeft uitgeschakeld, dan komt die alt tekst in beeld. Met een goede alt tag kunnen dus ook mensen die de afbeelding niet zien (en daarmee ook Google) evengoed weten wat de inhoud is.

#3 Zorg dat je afbeeldingen zo min mogelijk in kb’s zijn

Naast een goede naam en een goede omschrijving moet je er ook voor zorgen dat de afbeeldingen op je website niet te groot (zwaar) zijn. Hoe zwaarder de foto’s zijn die je gebruikt hoe meer tijd er nodig is om de website te laden. Mensen hebben over het algemeen niet zoveel geduld en wanneer het te lang duurt voordat de website geladen is haken veel mensen af. Daarnaast straft Google langzame websites ook af om die rede. Ze zijn niet gebruiksvriendelijk.

Wanneer je dus een plaatje upload naar je website, let er dan op dat hij het goede formaat heeft en  ga hem niet verkleinen op je pagina. Want ook al verklein je hem op je pagina hij wordt wel groot opgeslagen en ingeladen in je site. Ook kun je, nadat je de afbeelding fysiek hebt verkleind de afbeelding nog laten comprimeren zodat hij nóg minder zwaar wordt. Bijvoorbeeld via TINYPNG.

#4 Zet de instellingen van je website op verlaat inladen van de afbeeldingen

Lazyload is een zeer goede manier om de laadtijd van je website te verlagen. Voor websites met veel afbeeldingen op pagina’s kan Lazyload heel handig zijn. Afbeeldingen worden pas geladen op het moment dat ze nodig zijn. Bijvoorbeeld als de bezoeker naar beneden scrolt en bij de afbeelding komt. Zo kan de pagina sneller laden. En hoe sneller je website hoe beter je gevonden wordt in Google.

Nóg meer tips lezen voor het verhogen van de zichtbaarheid van je website, zonder technische kennis nodig te hebben

Weten hoe jij jouw merk onder de aandacht kan brengen?

Kom online een kopje koffie met me drinken!

Je zult zien dat er een stroom aan inspiratie los komt, en je sluit het gesprek gegarandeerd af met een leuk idee.

Deel dit blog op Social Media

Met slimme tools en functionaliteiten wordt je website je meest krachtige marketingtool én kan je veel tijd besparen door automatiseren.

sterk-in-media-magazine-next-level-website
Gratis marketing magazine

NEXT LEVEL Website

Een NEXT LEVEL Website wordt op maat gemaakt met super handige functionaliteiten die jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker gaan maken.

  • Je wilt met je branding uniek zijn ten opzichte van je collega’s
  • Je huidige website voelt een beetje basic
  • Je website lijkt teveel op andere websites
  • De huidige website past niet meer 100% bij jou en je onderneming

Naast je website heb je wellicht een heleboel extra tools en accounts die al je online marketing aan elkaar knoopt. Dat kan een heel stuk makkelijker en efficiënter als je de juiste functionaliteiten in je website toepast. Daarmee bespaar je kosten en tijd.

Auteur:

Kelly Eekhof

Grafisch Vormgever - Personal Branding Expert

"Ik help ambitieuze ondernemers om zichzelf als expert in de markt te zetten en te onderscheiden van collega-ondernemers. Zodat zij hun eigen authentieke verhaal vertellen en vanuit de eigen unieke eigenschappen gaan werken aan hun gunfactor en alleen die klanten aantrekken die 100% bij ze passen."

kelly-eekhof

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laatst toegevoegde artikelen

maak-jij-al-gebruik-van-deze-slimme-tools-van-google

Maak jij al gebruik van de slimme tools van Google?

wanneer-je-meer-winst-uit-je-onderneming-wilt-halen

Wanneer je méér winst uit je bedrijf wilt halen…

online-leeromgeving-jouw-kennis-verkopen-en-passief-inkomen-genereren

Online Leeromgeving: Jouw kennis verkopen en passief inkomen genereren.

video-zorgt-voor-authentieke-eerlijke-en-oprechte-verbinding

Video zorgt voor authentieke, eerlijke en oprechte verbinding met je doelgroep