Ja, morgen ga ik voor twee dagen weer even terug de schoolbanken in, ik ga mijzelf specialiseren in toegankelijke websites
Een aantal weken geleden zag ik het licht, beter laat dan nooit 🙂 wat ben ik blij met dit inzicht, ik deel het graag met je:

Waarin ga ik mijzelf én DE ONLINEFACTOR specialiseren?

Mijn vernieuwde missie wordt het internet voor iedereen toegankelijk maken, dus ook voor de groep visueel beperkte mensen (blinden, slechtzienden en kleurenblinden).

Het internet mooier én toegankelijk maken voor iedereen!

Hoe dit in mijn schoot is geworpen? Tijdens het autorijden een paar weken geleden, hoorde ik op het journaal dat blinden en slechtzienden vaak problemen ervaren op het internet. Vele websites zijn niet geschikt voor de software die draait op de computers van deze groep mensen. Dit is niet alleen zonde voor deze mensen omdat zij niet lekker kunnen surfen op het internet, maar ook zonde voor de ondernemer op wiens website zij iets wilden opzoeken, kopen, aanvragen etc.

Ik voelde het als mijn roeping om hier mee aan de gang te gaan. De wereld mooier maken voor deze mensen, écht mensen verder helpen. Ik word hier zo blij van!

Maar dit is wel een vak apart... om toegankelijke websites (zo worden deze websites genoemd) te bouwen moet je aan een aantal web-richtlijnen voldoen. Deze richtlijnen ga ik morgen leren bij Accessebility. Na afloop ontvang ik een certificaat (Drempelvrij.nl) en krijg ik nog handvatten om mijn eigen website als eerste toegankelijk te maken. Want ondertussen heb ik ontdekt dat ook op DE ONLINEFACTOR de nodige drempels kunnen worden weggenomen! Dit houdt onder andere in dat ik de kleuren van mijn logo moet aanpassen. Werk aan de winkel dus!

Voor beide heb ik de kerstvakantie gereserveerd, zodat in het nieuwe jaar DE ONLINEFACTOR 2.0 weer volop tot jouw beschikking staat.

Wat houdt dit verder in, kan ik geen 'gewone' websites meer laten maken bij je?

Deze vraag zal ik veel te horen krijgen, het antwoord is eigenlijk heel makkelijk. Toegankelijke websites zijn voor iedereen beschikbaar; deze zijn zeer gebruiksvriendelijk en super goed vindbaar in Google, dus allemaal redenen om ook een toegankelijke website te laten bouwen. En waarom zou je dat niet doen? Je verwelkomt toch graag iedere geïnteresseerde op jouw site, inclusief visueel beperkte bezoekers?

Nog een extra goede reden om aan de toegankelijkheid van je website te werken: vanaf januari 2017 veranderen de wetten ten aanzien van toegankelijkheid, lees hier meer daarover.

Vanaf nu tot in januari even geen blog van mijn kant, tot dat DE ONLINEFACTOR 2.0 in zijn geheel gelanceerd is. De blogs blijven nog altijd WordPress gerelateerd, maar dan met de focus op  toegankelijkheid. Ook interessant voor jou als ondernemer en je online zichtbaarheid...

Mensen, ik heb er zo veel zin in!

Hele fijne kerstdagen en een gelukkig, succesvol en vooral zichtbaar 2017 toegewenst!

Wendy

 

7 reacties

 1. Veron Goemans op 6 december 2016 om 10:02

  Hi Wendy,
  Je snijdt een onderwerp aan waar ik eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht had. Mooi dat jij je nu daarin gaat specialiseren!

  Ik ben heel benieuwd welke tips je volgend jaar gaat geven waarmee ik de toegankelijkheid van mijn website kan verbeteren.

  Voor nu, heel veel succes met je prachtige missie’!

 2. Kim Oostveen op 6 december 2016 om 20:21

  Geweldige actie! Mooi doel. Kan me helemaal voorstellen dat toegankelijkheid een wereld opent voor veel mensen met een beperking. Ik ben je dankbaar. Heb zelf veel met deze groep gewerkt en weet hoe ze dit nodig hebben.
  Een vriend van me heeft jaren software verkocht in allerlei landen om inderdaad sites meer toegankelijk te maken. Mocht je met hem contact willen voor de nuttige verbindingen, roep maar!
  Succes en alle goeds, groet Kim

  • Wendy op 12 december 2016 om 09:29

   Ha Kim,

   Dankjewel! Ja ik ben er ook erg blij mee dat dit op mijn pad is gekomen!
   Leuk als je mij in contact wil brengen met deze vriend 😉

   Groetjes
   Wendy

 3. Anneke op 8 december 2016 om 21:05

  Hallo Wendy,
  wat mooi dat jij deze groep mensen hulp gaat bieden. Bijzonder dat dit zo maar op je pad gekomen is via een nieuwsbericht.
  Ik wens je succes bij je opleiding hiervoor en succes met dat mooie pad!

  Groetjes, Anneke

 4. Aafke Dijkstra op 11 december 2016 om 18:11

  Hallo Wendy,
  Een heel mooi streven. In mijn loopbaan als personeelsadviseur heb ik te maken gehad met slechtziende werknemers. Het was altijd een hele puzzel met beeldschermen, toegankelijkheid etc. Heel mooi, dat je dit gaat doen. Heel veel succes.
  Aafke

  • Wendy op 12 december 2016 om 09:30

   Dankjewel Aafke, ik ben ook heel dankbaar dat ik dit mag gaan doen voor de groep mensen.
   Groetjes
   Wendy

 5. Jantine op 16 december 2016 om 10:04

  Hoi Wendy, supermooie weg die je inslaat! Ben heel benieuwd naar De Onlinefactor 2.0 en alle nieuwe inzichten die je met ons gaat delen over toegankelijke websites. Jij ook hele fijne, gezellige feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Groetjes, Jantine.

Laat een reactie achter