Aantal woorden
Leestijd: 5 minuten
Blog_Lente

Ja!  De lente is écht begonnen. Het wordt warmer, de zon schijnt volop en de ramen en deuren kunnen weer open. HEERLIJK! De lente is mijn favoriete jaargetijde. Het is nieuw leven, ontwaken uit een donkere winterslaap. Alles bloeit op en we krijgen weer energie om leuke dingen te doen.

 

Grote schoonmaak

Het huis is na de winter ook altijd toe aan een frisse wind. Lekker alles open, schoonmaken en (in mijn geval) veel opruimen. Het hele jaar stapelt er van alles op in huis. In kasten en lades wordt vanalles gepropt en in de lente haal ik alles overhoop en gooi weg wat weg kan. Dat werkt ook verhelderend in mijn hoofd.

Maar naast je huis is het ook goed om met enige regelmaat naar je website te kijken. Door het jaar heen zet je daar, als het goed is, ook steeds meer en nieuwe info op. Je maakt pagina's aan, haalt pagina's weg en als je niet oppast gaat zo'n website een eigen leven leiden en is na een tijdje de structuur ver te zoeken.

Structuur op je website: goed voor Google vindbaarheid

Die structuur is echter wel onwijs belangrijk voor zowel je bezoekers als voor de vindbaarheid in Google. De lente is dan ook het perfecte moment om je website onder de loep te nemen. Klopt alles nog? Zijn de pagina's nog actueel én zitten de menu knoppen die naar die pagina's leiden op de goede plek?

 

Wanneer je een menu item toevoegt komt die vaak automatisch achteraan te staan. Maar de laatste knop van je menu zou altijd de contactknop moeten zijn. Dat is een ongeschreven regel (net als het logo die klikbaar moet zijn en naar de homepagina verwijst) en sitebezoekers zijn daaraan gewent. En mensen zijn gewoonte dieren; lui en doen dingen op de automatische piloot. Wijk daar niet vanaf, dan raken mensen de weg kwijt...

Categorieën en tags voor overzicht en structuur

Website structuur is nóg belangrijker bij je blog. Gebruik je catagorien en tags? Loop dan je berichten nog eens na om te checken of die allemaal nog wel kloppen  Misschien heb je in de loop van de tijd wel categorieën toegevoegd. Passen die ook op oudere berichten, voeg ze dan bij. Let wel op: krijgt je bericht door de wijziging in structuur een andere url? BONUSTIP: Vergeet dan niet een 301 redirect aan te maken. Anders krijgt Google bij het zoeken vab je bericht een 404 pagina en dat is funest voor je vindbaarheid...

Website zwaarte en laadtijd

Nog een onderdeel van je website die heel vaak ongecontroleerd groot wordt is de mediabibliotheek. Je doet er goed aan daar eens doorheen te lopen en alle afbeeldingen te verwijderen die je niet meer gebruikt. Doet wonderen voor de zwaarte van je website en daarmee ook de laadtijd van de site.

 

BONUSTIP: als je toch door de mediabibliotheek loopt, check dan de benamingen van je afbeeldingen en de aanwezigheid van een alt tekst. De naam van je afbeelding zou je zoekwoorden moeten bevatten en de alt tekst zou een beschrijvende tekst van de inhoud van het plaatje moeten zijn: wederom; dit doet wonderen voor je vindbaarheid in Google!

Wanneer je na de oplevering niets tot weinig meer aan je website hebt gedaan...

Dan is dit het perfecte moment om daarmee te starten. Een stilstaande website is namelijk een website die doodbloed. De missie van Google is om iedereen die een vraag stelt het beste antwoord te geven. Wanneer Google merkt dat er geen beweging in je website zit gaat die er vanuit dat de antwoorden waar mensen naar zoeken achterhaald zijn en daarmee niet de beste resultaat is. En met die gedachtegang komt jou website minder hoog in de zoekresultaten. Logisch, want in de ogen van Google geef jij niet het beste antwoord.

Zorg er dus voor dat je website leeft, beweegt en bruist van (nieuwe) informatie.

Dus waar wacht je op? Hup! Aan de schoonmaak.

Zorg ervoor dat je website weer lekker fris end fruitig is zodat Google je hoger naar voren laat komen in de zoekresultaten.

 

En denk je nu: pfff... daar heb ik echt geen tijd voor. Dan hebben wij goed nieuws voor je!

 

Website lente pakket

Nieuw in ons dienstenpakket zit namelijk het website lente pakket. Anders dan het website verbeterplan kijken we bij het lentepakket meer naar de achterkant van de website dan naar de voorkant. (Structuur in plaats van conversie).

Vanaf 349 euro kun jij je website laten opschonen en opruimen.
(349 geldt voor websites met maximaal 15 pagina's exclusief het blog, heb je meer pagina's dan is de prijs op aanvraag)

Lees ook:

thuis-werken

Werken aan je bedrijf in thuis quarantaine

Zeven-content-tips-voor-nog-betere-SEO-FB-LI-TW

Zeven content tips voor nog betere SEO resultaten met behulp van neuromarketing

1 op 1 WordPress Training

Ben jij best handig en wil jij zélf met je website aan de slag? Dan is deze WordPress training perfect voor jou!

Je kan tijdens de training zelf je eigen website ontwikkelen, of we leren je werken met je bestaande website.

1 op 1 Social Media Training

Je weet dat Social Media belangrijk is, maar je weet niet hoe je een kanaal optimaal inzet? Dan is deze Social Media training perfect voor jou!

Deze training is geschikt voor iedereen die met Social Media zijn naamsbekendheid wil vergroten.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Over Kelly, de schrijfster van deze blog:

Zowel Kelly als Wendy hebben veel kennis in huis. Ze zijn niet alleen vakvrouw, maar ook erg gezellig in de omgang.

Wanneer je kijkt naar het gemak waarmee Kelly klikt in de achterkant van de website en tot in de laatste details haar weg weet te vinden, dan weet je; bij haar is mijn website in goede handen. Ik zou mijn website aan niemand anders meer toevertrouwen dan de meiden van Sterk in MEDIA.

kelly_rond

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laat een reactie achter