Aantal woorden
Leestijd: 4 minuten
WordPress tips werken aan je website

Buiten je menustructuur om kun je verbanden leggen tussen je pagina’s. Intern linken heet dat. Wanneer je op verschillende pagina’s vertelt over dezelfde of versterkende onderwerpen dan kun verwijzen naar die pagina’s in je teksten.

Intern linken doe je om;

1. Bezoekers langer op je website te houden
2. Je maakt het indexeren van je site makkelijker voor Google
3. De toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van je website vergroot

#1. Houdt bezoekers langer vast op je website

Wanneer je bezoekers naar je website hebt getrokken via Google, dan kwamen zij om een antwoord te vinden op hun zoekvraag. Beantwoord je hun vraag en maak je ze daarna nieuwsgierig voor meer info over aanverwant onderwerp dan verwijs je door naar een andere pagina binnen je website met een link naar een “upsell”.

Webwinkels gebruiken deze methode ook veelvuldig. Wanneer je bij Wehkamp of Bol.com een artikel in je winkelmandje legt dan staat onder je gekozen artikel een hele rits aan artikelen met de tekst erboven: anderen kochten ook: artikel A, B en C. Op die manier proberen de webwinkels je een extra artikel te verkopen. Datzelfde principe kun jij toepassen op je blogberichten of productpagina’s.

#2 Maak het Google zo makkelijk mogelijk

Google kan op een paar manieren de inhoud en structuur van je website bepalen. Nummer 1 daarin is je menustructuur. Maar wellicht zitten niet al je pagina’s gekoppeld aan je menu of binnen je menu niet aan elkaar. Je moet Google dus een handje helpen met de juiste verbanden en koppeling leggen tussen de verschillende pagina’s en door interne links kun je die verbanden aan Google laten zien.

#3 De toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van je website vergroot

Wanneer je de bezoekers van je website op de juiste manier door je hele aanbod aan informatie, producten of diensten leidt, ze helpt bij het vinden van de antwoorden op hun vragen, de juiste producten voor hun probleem of de juiste dienst die ze verder helpt dan werkt dat mee aan de gebruiksvriendelijkheid van je website. Gebruiksvriendelijk en Googlevriendelijk is hetzelfde. Er is maar één gouden regel die je moet onthouden voor je SEO: Als het goed is voor je bezoeker dan is het ook goed voor Google.

Intern linken, hoe die je dat?

Intern linken kun je op verschillende manieren doen:

  • Het menu is de meest makkelijke en logische manier van intern linken. Je menu kan je zien als de inhoudsopgave van je website. De inhoudsopgave van de hoofdstukken, maar niet van de paragrafen.
  • Linkjes in de tekst is ook een handige manier om mensen te wijzen op andere artikelen die over hetzelfde onderwerp gaan. Dat kan enerzijds een verdieping zijn op het onderwerp of het kan zijn dat je in je artikel een woord gebruikt waar je in je tekst niet op ingaat maar in een ander artikel wel. Zo kun je je bezoekers duidelijk maken dat ze op andere pagina’s meer info kunnen vinden.
  • Een kruimelpad geeft de hiërarchische route van je pagina’s weer. Ze kan je bezoeker, en Google heel makkelijk de weg terug vinden zonder verdwaald te raken. Het pad laat zien welke zijwegen genomen zijn om te komen waar je op dat moment bent, en dus ook hoe je weer terug kan nar waar je was.
  • Relevante posts onderaan elke pagina doen het zoals hierboven al aangegeven ook heel goed. Het is als het ware een “upsell” naar meer info.

Lees ook:

fotobewerking_FB-LI-TW

Fotobewerking gebruiken in je marketing

wat is ux en ui design

Wat is UX en UI Design?

1 op 1 WordPress Training

Ben jij best handig en wil jij zélf met je website aan de slag? Dan is deze WordPress training perfect voor jou!

Je kan tijdens de training zelf je eigen website ontwikkelen, of we leren je werken met je bestaande website.

1 op 1 Social Media Training

Je weet dat Social Media belangrijk is, maar je weet niet hoe je een kanaal optimaal inzet? Dan is deze Social Media training perfect voor jou!

Deze training is geschikt voor iedereen die met Social Media zijn naamsbekendheid wil vergroten.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Kelly Eekhof

Kelly studeerde af aan het Media College in Amsterdam als grafisch vormgever. met de specialisaties typografie en kleurpsychologie.

Door de jaren heeft heeft zij zich tevens gespecialiseerd in Yoast SEO en Neuromarketing. Dit hele pakket aan vaardigheden maakt haar een expert op het gebied van online- en offline marketing.

Kelly Eekhof

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laat een reactie achter