Aantal woorden
Leestijd: 5 minuten
bedrijfsreportage-klaver-autogroep6

Op zoek naar een creatieve websitebouwer voor de vertaalslag van mijn unieke concept werd ik vanuit mijn netwerk geattendeerd op Kelly en Wendy van Sterk in MEDIA. Ik hoorde vele positieve geluiden, aarzelde geen minuut en pakte de telefoon. De afspraak op hun kantoor was snel gemaakt.

Wie is Femke

Als we uitgebreid aan de koffie zitten, stelt Kelly de vraag hoe ik op het idee ben gekomen om Beeldstrateeg te worden. Ik vertel de dames, dat ik uit het ‘grote bedrijfsleven’ kom. Zo heb ik gewerkt als Marketing & Communicatieadviseur bij bedrijven als Honig, Heinz, Nestlé, Canon en Rabobank en heb daar heel veel geleerd over Marketing en Communicatie. Ook heb ik daar o.a. geleerd, dat veel bedrijven hun communicatiestrategie prima op orde hebben. Maar als het vervolgens aankomt op beeld om bijvoorbeeld een campagne kracht bij te zetten, blijken veel bedrijven (nog) geen beeldstrategie te hebben en dus zonder enig inzicht en/of strategie een vaak nietszeggend beeld bij de campagne, advertentie, website etc. te plaatsen. Een gemiste (omzet)kans, zo vond ik. En zo ontstond bij mij het idee om ondernemers en Marcom Professionals te adviseren als Beeldstrateeg. Beeldstrategie is kort gezegd dé gouden combinatie tussen Marketingstrategie én Bedrijfsfotografie.

Fotografie zit in de genen

Vol passie vertel ik de geïnteresseerde dames vervolgens, dat fotografie in mijn genen zit. Mijn opa was een bekend fotograaf uit Amsterdam. Mijn vader had de grootste fotostudio van Amsterdam met Albert Heijn als één van zijn beste klanten. Mijn broer fotografeert en zelf fotografeer ik ook al mijn hele leven.

 

Toen ik mijn baan bij de Rabobank dreigde te verliezen door een reorganisatie was de stap om Marketingstrategie met Bedrijfsfotografie te combineren, dus snel gezet.

 

Wendy haar interesse is duidelijk gewekt en zij stelt een vraag, die ik meermaals hoor: ‘wat doet een Beeldstrateeg nou precies en hoe helpt jouw onderscheidende werkwijze bij het krijgen van meer klanten, meer omzet en meer verkeer richting bijvoorbeeld een website?’

 

Wat doet een Beeldstrateeg?

Ik ga helemaal ‘los’. Ik vertel hoe ik te werk ga en hoe belangrijk een gedegen voorbereiding is. En vooral hoe - door een slimme samenvoeging van inzicht, marketingstrategie, creativiteit en bedrijfsfotografie - ervoor wordt gezorgd, dat het bedrijfsverhaal van de klant in het hoofd en hart van het juiste publiek terecht komt. Samen met de klant gaat we op zoek naar het unieke karakter van het bedrijf. Is de organisatie-identiteit ofwel ‘verborgen schat’ gevonden, dan wordt die volop in de schijnwerpers gezet door mijn ongeëvenaarde bedrijfsfotografie. Pas dan kun je namelijk spreken van een ongekende concurrentiekracht en ben je voelbaar, zichtbaar en vooral authentiek in alle uitingen.

 

Dus wil je opvallen met je communicatie-uitingen? Eruit springen met je positionering? Gezien worden in de markt? Of een andere doelgroep raken?

 

Als dat je doelstelling is, kan Femke Oepts Beeldstrateeg je helpen door de unieke combinatie van marketingstrategie én bedrijfsfotografie.

 

Door het neerzetten van een krachtig merk én sterk beeld maken we in één oogopslag helder waar je als bedrijf voor staat!

 

Sterk in Media, dé gouden combinatie!

Dit over mijn mooie bedrijf verteld hebbende realiseer ik me ineens, dat de unieke combinatie in mijn eigen werk, min of meer ook geldt voor Kelly en Wendy...
Sterk in MEDIA is dé gouden combinatie tussen een ontwerper met kennis van techniek en een webbouwer met oog voor vormgeving. Het inzicht in deze parallel geeft mij nog meer het gevoel, dat ik met de juiste partij aan tafel zit. Al pratende raak ik overtuigd van hun kunnen, word ik direct aangestoken door hun enthousiasme, ben ik meer dan verrast door hun menselijke factor en vooral benieuwd naar hun belofte over het mooie eindresultaat!
Bijna overbodig om te zeggen: Kelly en Wendy krijgen de opdracht om mijn website te vervaardigen.

 

Hoe het proces is verlopen…

 

Meedenken

Voor mijn website was ik dus op zoek naar een creatieve partij die snel kan schakelen en op een  creatieve manier kan meedenken. Kelly en Wendy hebben mij gestuurd waar nodig en mijn ideeën op een creatieve manier omgezet naar een praktisch haalbaar concept.
Om te ontdekken hoe ik tot de beste content zou komen heb ik in een interactieve workshop met Kelly samen gewerkt aan de strategie en ‘kapstok’ van mijn website. Dit gaf mij de nodige houvast en door alle inzichten en tips van Kelly kon ik weer een stap verder met de ontwikkeling van mijn website.

 

Ontwerpen

Zowel Kelly als Wendy hebben enorm met mij meegedacht en zowel op creatief als zakelijk vlak altijd gezocht naar oplossingen waar iedereen blij mee was om zodoende tot een prachtig eerste ontwerp te komen.

 

Samen bouwen naar het resultaat

Na goedkeuring van beide kanten is het eerste resultaat opgeleverd en werden er extra functionaliteiten door Wendy toegevoegd. Als ik iets anders wilde, werd dit direct door Wendy aangepast en keurig teruggekoppeld.

 

Verbeteren en ondersteunen

Kelly en Wendy kijken constant hoe ze de website kunnen verbeteren en ondersteunen je met persoonlijke en waardevolle support, ook achteraf!

 

Resumerend

De reacties op mijn website zijn zeer positief. Ik ben echt super blij mee met het resultaat!
Kelly en Wendy zijn twee vrolijke en deskundige toppers om mee samen te werken. Ze hebben veel extra ideeën die erg waardevol zijn, veel ervaring, versterken elkaar, kunnen wat ze beloven en leveren af binnen budget en tijd.
Voor mij de ideale combinatie van een zeer plezierige samenwerking en zakelijkheid: ik beveel Sterk in MEDIA dan ook van harte aan binnen mijn netwerk!

 

Nieuwsgierig geworden naar het mooie eindresultaat?

Neem eens een kijkje op mijn website: www.beeldstrateeg.com of bel voor een kennismakingsgesprek om meer te horen over mijn werk als Beeldstrateeg.

 

Femke is ook een gewaardeerd partner van Sterk in MEDIA

Lees ook:

10 Tools die bloggen een stuk makkelijker en leuker maken

10 Tools die bloggen een stuk makkelijker en leuker maken

onderscheidend vermogen

Met onderscheidend vermogen zet je je concurrenten buiten spel

1 op 1 WordPress Training

Ben jij best handig en wil jij zélf met je website aan de slag? Dan is deze WordPress training perfect voor jou!

Je kan tijdens de training zelf je eigen website ontwikkelen, of we leren je werken met je bestaande website.

1 op 1 Social Media Training

Je weet dat Social Media belangrijk is, maar je weet niet hoe je een kanaal optimaal inzet? Dan is deze Social Media training perfect voor jou!

Deze training is geschikt voor iedereen die met Social Media zijn naamsbekendheid wil vergroten.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Laat een reactie achter