Aantal woorden
Leestijd: 4 minuten
WordPress tips werken aan je website

Mensen (bezoekers van jouw website) lezen online niet graag veel tekst, tenzij de content écht interessant is en antwoord geeft op hun vraag. Maar voordat iemand online begint aan een lange tekst leest scant men eerst de subkoppen om te kijken of elke alinea de moeite waard is. Jij kunt je website verbeteren door deze tips.

Google leest een website op een andere manier dan mensen doen. Een kop in codetaal wordt aangeduid met H1, H2 , H3 etc…. En dan staan de cijfers voor belangrijkheid. Voor zoekmachines is dat de enige manier om koppen van teksten te onderscheiden. Laat daarom niet al je teksten in een alinea staan, maar gebruik de optie om koppen toe te voegen.

Hoe kun je de koppen verbeteren?


#1 Schrijf een pakkende H1 kop

Als je met de koppen aan de slag gaat let er dan op de eerste kop (de H1) altijd de titel van de pagina is en dat die aantrekkelijk is geschreven; dat die in één zin precies vertelt waar de pagina over gaat. Als het ware is dat het antwoord op de zoekvraag die in Google is ingevuld, of een zin die triggert om door te lezen. De spanning als het ware opbouwt.

Extra tip:
een H1 kop mag maar één keer voorkomen op een pagina en moet bovenaan de pagina staan.

#2 Deel je teksten op in hapklare alinea’s

Zet boven je alinea’s een subkop (H2) die ook weer in één zin de alinea omschrijven en ook een zoekwoord bevatten waar jij op gevonden wilt worden. Op die manier kan je bezoeker de pagina scannen en de alinea’s lezen die voor hem relevant zijn en kan Google zien dat je tekst meerdere zoekvragen kan beantwoorden en dus ook meer keer in de zoekresultaten naar voren kan komen.

#3 codeer je koppen correct in CSS

Wanneer je gaat werken met de juiste html tags voor koppen, zorg er dan voor dat in je CSS de stijl voor H1, H2 etc. goed staat ingesteld. Op die manier krijgt de opmaak van je teksten een uniforme herkenbare stijl en omdat je de opmaak zelf in de hand hebt hoef je niet voor elke kop de html code zelf handmatig in te voegen. Dat zorgt ervoor dat er niet onnodig veel code op je pagina komt wat de pagespeed van je pagina aantast. En dat is weer beter voor je ranking in Google.

Lees ook:

fotobewerking_FB-LI-TW

Fotobewerking gebruiken in je marketing

wat is ux en ui design

Wat is UX en UI Design?

1 op 1 WordPress Training

Ben jij best handig en wil jij zélf met je website aan de slag? Dan is deze WordPress training perfect voor jou!

Je kan tijdens de training zelf je eigen website ontwikkelen, of we leren je werken met je bestaande website.

1 op 1 Social Media Training

Je weet dat Social Media belangrijk is, maar je weet niet hoe je een kanaal optimaal inzet? Dan is deze Social Media training perfect voor jou!

Deze training is geschikt voor iedereen die met Social Media zijn naamsbekendheid wil vergroten.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Kelly Eekhof

Kelly studeerde af aan het Media College in Amsterdam als grafisch vormgever. met de specialisaties typografie en kleurpsychologie.

Door de jaren heeft heeft zij zich tevens gespecialiseerd in Yoast SEO en Neuromarketing. Dit hele pakket aan vaardigheden maakt haar een expert op het gebied van online- en offline marketing.

Kelly Eekhof

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laat een reactie achter