Maak je pagina’s leesbaar door goed gebruik van koppen en subkoppen. APK tip 4 voor je website.

Je website verbeteren die je met deze tips.

 

Mensen (bezoekers van jouw website) lezen online niet graag veel tekst, tenzij de content écht interessant is en antwoord geeft op hun vraag. Maar voordat iemand online begint aan een lange tekst leest scant men eerst de subkoppen om te kijken of elke alinea de moeite waard is. Jij kunt je website verbeteren door deze tips.

Google leest een website op een andere manier dan mensen doen. Een kop in codetaal wordt aangeduid met H1, H2 , H3 etc…. En dan staan de cijfers voor belangrijkheid. Voor zoekmachines is dat de enige manier om koppen van teksten te onderscheiden. Laat daarom niet al je teksten in een alinea staan, maar gebruik de optie om koppen toe te voegen.

 

Hoe kun je de koppen verbeteren?


#1 Schrijf een pakkende H1 kop

Als je met de koppen aan de slag gaat let er dan op de eerste kop (de H1) altijd de titel van de pagina is en dat die aantrekkelijk is geschreven; dat die in één zin precies vertelt waar de pagina over gaat. Als het ware is dat het antwoord op de zoekvraag die in Google is ingevuld, of een zin die triggert om door te lezen. De spanning als het ware opbouwt.

Extra tip:
een H1 kop mag maar één keer voorkomen op een pagina en moet bovenaan de pagina staan.

 


#2 Deel je teksten op in hapklare alinea’s

Zet boven je alinea’s een subkop (H2) die ook weer in één zin de alinea omschrijven en ook een zoekwoord bevatten waar jij op gevonden wilt worden. Op die manier kan je bezoeker de pagina scannen en de alinea’s lezen die voor hem relevant zijn en kan Google zien dat je tekst meerdere zoekvragen kan beantwoorden en dus ook meer keer in de zoekresultaten naar voren kan komen.

 

#3 codeer je koppen correct in CSS

Wanneer je gaat werken met de juiste html tags voor koppen, zorg er dan voor dat in je CSS de stijl voor H1, H2 etc. goed staat ingesteld. Op die manier krijgt de opmaak van je teksten een uniforme herkenbare stijl en omdat je de opmaak zelf in de hand hebt hoef je niet voor elke kop de htmlcode zelf handmatig in te voegen. Dat zorgt ervoor dat er niet onnodig veel code op je pagina komt wat de pagespeed van je pagina aantast. En dat is weer beter voor je ranking in Google.

 

Klik hier om nóg meer tips te lezen voor het verhogen van de zichtbaarheid van je website, zonder technische kennis nodig te hebben >>

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag!

Wil jij wel graag aan de slag met je website maar weet je, na het lezen van deze tips, niet waar je moet beginnen of wil je dat wij als experts met je meekijken?

Plan een afspraak voor een verbeterplan en wij vertellen je precies wat er op jouw website te verbeteren valt!*

Laat een reactie achter