Wist jij dat WordPress leuke, handige én nuttige dingen heeft verstopt?

Vandaag deel ik een 9-tal met je. Doe er zeker je voordeel mee!
Het zal je weer een hoop gezoek en gedoe besparen en dat wil je toch? Tijd is geld en geld is handig

Hier komen ze:

 • Tabje rechtsboven ‘Scherminstellingen’ 
  Bijna overal zie je hem staan: ‘Scherminstellingen’. Heb je er wel eens op geklikt? Na dit blog gelijk doen! Wat kun je er zoal in vinden en wat kun je ermee doen?

  • Reacties
   Via Scherminstellingen kun je de vinkjes achter de woorden reacties / reacties aanvinken. Als je dat gedaan hebt, wordt er onder je pagina of bericht (in het dashboard) weer een veld geopend waar je vinkjes aan of uit kan zetten bij reacties. Oftewel, wil je dat men reacties onder je bericht of pagina kan plaatsen of juist niet? Vanaf nu kun je dat dus zelf bepalen.
  • Menu
   Ook als je in je menu’s staat kun je ‘Scherminstellingen’ openmaken, daar kun je het vakje linkdoel aanklikken. Hiermee verschijnt een extra vakje in het menu of je een bepaalde link in een nieuwe pagina wil openen.
  • Revisies 
   Als je in een pagina of bericht staat en je opent ‘Scherminstellingen’ dan kun je daar ‘Revisies’ aanklikken. Er komt een nieuw veld onder je pagina/bericht waar je eerder opgeslagen items terug kunt halen. Stel, je hebt iets opgeslagen en dat was totaal verkeerd, en dan? Geen paniek, je zet gewoon het item van een uur, een dag, net welke je goed vind weer terug en je kunt weer verder, fijn he?
  • Schrijver / Auteur
   Heb je meerdere gebruikers en wil je wel de juiste schrijver onder je blog hebben staan? Open dan ‘Scherminstelling’ weer en klik dit keer ‘Auteur’ aan. Er komt weer een nieuw veld onder je pagina of bericht waaruit je de juiste schrijver kunt vermelden.
  • Samenvatting/Excerpt
   Je gaat weer naar ‘Scherminstellingen’ en klikt op ‘Samenvatting/Excerpt’. In je dashboard opent weer een nieuw veld waarbij je een stukje tekst in kwijt kunt, waar bijvoorbeeld een stukje van je blog zichtbaar wordt op je homepage (vooral in combinatie met bepaalde templates).
 • Uitgelichte afbeeldingen/featured images
  Als je een WordPress theme hebt uitgezocht waarbij de homepage zo gaaf is maar je krijgt het niet voor elkaar om hem net zo te maken? Probeer het dan eens met featured images. Of plaats een featured image bij je blog; deze wordt namelijk ‘gepakt’ op je social media account. Dus hoppa, berichtje schrijven FI Featured Image) erbij delen op facebook en klaar!
 • YouTube
  Ook handig: tegenwoordig kun je gewoon de link van YouTube kopiëren en direct plakken in je bericht of pagina, je zult zien dat je filmpje direct verschijnt.
 • Zoekmachine 
  Via Instellingen >> Lezen vind je de zin Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren , Zorg dat hier het vinkje UIT staat (het vakje moet dus leeg zijn). Dit zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent en blijft.
 • Prullenbak
  Heb je iets weggegooid wat je eigenlijk niet weg wilde gooien? Geen paniek! Je klikt op prullenbak bij ‘Alle Pagina’s’ of ‘Alle berichten’, zoekt het betreffende artikel op en klikt op herstellen.

Zo! Nu ben ik heel benieuwd of jij één van deze geheimen al ontdekt had of dat juist alles nieuw voor je is of… ik durf het bijna niet te vragen…. misschien ken jij er nog wel een paar? Leuk als je jouw bevindingen als reactie achterlaat onder dit blog.

[cta title=”GRATIS E.H.B.W training” url=”http://deonlinefactor.nl/gratis-training-e-h-b-w/” anchor_text=”klik hier om je direct aan te melden”]Wil je meer weten over de ‘achterkant’ van WordPress? En over bovenstaand thema? Kom dan naar mijn GRATIS E.H.B.W training op maandag 6 juni in Heerhugowaard. Geef je dan nu hier op, er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en je wegwijs te maken in WordPress![/cta]

9 reacties

 1. Sandy Hof-Teeuwen op 7 juni 2016 om 08:36

  Ik word altijd erg blij van je blogs. Ik weet nog niet veel van wordpress, maar met jouw tips kom ik altijd een stuk verder. Ik ga ermee aan de slag Wendy!

  • Wendy op 7 juni 2016 om 08:58

   Fijn om te horen Sandy! Ga er lekker mee aan de slag ? Succes!
   Groetjes
   Wendy

 2. Anneke op 7 juni 2016 om 08:54

  Hallo Wendy,

  dat van die uitgelichte afbeelding had ik onlangs al van je gehoord, vind ik super handig. De meeste tips heb ik volgens mij al voor elkaar, maar de samenvatting nog niet, en het linkdoel ga ik ook even checken.
  Dank je wel weer!

  groetjes, Anneke

  • Wendy op 7 juni 2016 om 08:59

   Mooi zo Anneke, goed bezig!
   Succes maar weer, groetjes Wendy

 3. Gerbrig Yntema op 8 juni 2016 om 09:53

  Bedankt voor het delen van de geheimen, Wendy!
  Een aantal heb ik nagekeken en meteen toegepast:-).
  Groetjes, Gerbrig

  • Wendy op 8 juni 2016 om 09:56

   Goed bezig! Stapje voor stapje 🙂
   Groetjes Wendy

 4. Veron Goemans op 8 juni 2016 om 11:44

  Hi Wendy,
  Handig dat jij de WordPress wetenswaardigheden weer even op een rijtje hebt gezet. De meeste kende ik al wel, maar gebruik ik niet altijd.

  Als ik samenvatting aanvink, dan verschijnt er alleen in mijn eigen dashboard een samenvatting van mijn blog, dus niet op de pagina zelf. Misschien komt dat door mijn website, geen idee.

  Ik begrijp nog niet zo goed wat de toegevoegde waarde is voor die link in het menu. Kun je daar nog iets meer over vertellen?

 5. Jantine op 16 juni 2016 om 14:00

  Leuk, de wondere wereld van WordPress! Ik pas de featured image al toe bij elke blog dat ik publiceer. Onlangs ook het direct plaatsen van Youtube filmpjes ontdekt, erg leuk. De geheimen van de revisies terughalen en de zoekmachine kende ik nog niet, ik ga het vinkje meteen uitzetten 🙂 Dank je wel weer voor je bruikbare tips.

 6. Karin Schlüter Lonegren op 17 juni 2016 om 13:10

  Ik werk zo’n zeven jaar met WordPress – zonder veel prof hulp, (veel mezelf aangeleerd, dus ook de ‘foute’ dingen! – en na één meeting met Wendy wist ik al zo veel meer… zoals de ‘Scherminstellingen’ en wat ik er mee doen kon… geweldig.

Laat een reactie achter