Je herkent het ongetwijfeld: je hebt een mooi blog geschreven en daarbij een mooie, bijpassende afbeelding gezocht. Daarna wil je je blog natuurlijk delen op facebook maar dan gaat het mis…

Waarom krijg je vanuit je blog niet de juiste afbeelding op je facebookpagina?

Je kopieert de link van je blog naar je facebookpagina en plakt hem daar, maar tot je schrik zie je daar niet het juiste of zelfs geen plaatje bij staan. Terwijl je juist een prachtige foto had uitgezocht welke nu niet zichtbaar is.
Je haalt de link weer weg, plakt het opnieuw en keer op keer gebeurt het hetzelfde, balen natuurlijk want nu klopt je verhaal niet meer. Je nadert het kookpunt en je laat het maar voor wat is – dan maar een verkeerd plaatje of nog erger: geen afbeelding…

Een plaatje zegt meer dan tekst, dus wil jij het goede plaatje bij je tekst hebben? Dan heb ik hier de oplossing voor jou.

Om je blog en je facebook toch met elkaar in verbinding te brengen leg ik in dit blog uit hoe je dit kan doen. Want een passende afbeelding is toch wel heel belangrijk voor de attentiewaarde, leesbaarheid en zichtbaarheid van je blog op facebook, je wilt immers dat iedereen (je doelgroep) je blog leest en deelt. Als er alleen maar tekst staat of een nietszeggend plaatje dan bereik je het tegenovergestelde.

Aan de slag dus!

Hoe krijg je dan het plaatje uit je blog ook op je facebookpagina? Dat ga ik je nu vertellen.

Er zijn 2 verschillende manieren, beide zal ik ze uitleggen.

Manier 1 is eigenlijk heel simpel (maar je moet het net even weten 😉 ) :

Volg de komende stappen :

 

Manier 2, via deze weg lukt het ook.

Volg de volgende stappen :

Is er een speciale reden waardoor dit niet direct lukt?

Er zijn nog steeds geen harde feiten waarom niet direct het juiste plaatje word meegegeven; het betreffende plaatje kan te klein zijn, of facebook raakt in de war welke afbeelding gebruikt moet worden. Door bovenstaande tips te gebruiken heb jij altijd de juiste afbeelding van je blog op facebook.

Succes!

Heb je nog vragen over dit blog? Laat ze dan achter in het reactieveld hieronder. En vond je dit blog waardevol, deel het dan in jouw netwerk door op onderstaande knoppen te klikken. Dank je wel!

Zorgeloze groet,

Wendy Weel

10 reacties

 1. Yvonne op 12 april 2016 om 11:59

  Jippie, dit is precies waar ik op stuk liep. Dank je wel voor je waardevolle informatie Wendy!

  • Wendy op 12 april 2016 om 13:11

   Graag gedaan Yvonne 🙂 Succes ermee en laat je het mij weten als het is gelukt?

 2. Jantine op 12 april 2016 om 12:53

  O ja, dit heeft me al een paar keer gefrustreerd! En maar blijven zoeken hoe het kan, maar er is dus geen echte verklaring voor. Fijn, dan doe ik dus niks verkeerd 😉 Dank je wel voor de tips en de 2 handige manieren om het wel voor elkaar te krijgen. Groet, Jantine.

  • Wendy op 12 april 2016 om 13:12

   Hoi Jantine, graag gedaan. Ik hoop dat ik je hiermee op weg geholpen heb, succes!

 3. Chantal op 12 april 2016 om 13:03

  O ja, ik vind dat ook altijd zo vervelend! Ik los dat altijd op met manier 1. Lekker makkelijk.

 4. Karin op 12 april 2016 om 13:41

  Hoi Wendy,

  Super handig weer. De tweede manier kende ik nog niet. Ga ik uitproberen!
  Karin

 5. Evelien Bos op 12 april 2016 om 14:10

  Dat scheelt een hoop frustraties! Dank je wel, Wendy!

 6. Marjolein Kamstra op 12 april 2016 om 21:57

  Ja, dat is best handig van Facebook. Ik mis die mogelijkheid nog bij LinkedIn. Je kunt daar wel een foto toevoegen, maar dan verdwijnt ook de tekstuele preview. Op je bedrijfsprofiel van LI kan het overigens weer wel.

 7. wendy op 22 april 2016 om 14:43

  Hi Wendy,

  Ik krijg ook regelmatig ” Deze pagina is niet gevonden” als ik de URL er in plak. Weet jij wat daar de oorzaak van kan zijn en wat je daar aan kunt doen?

  Groet,
  Wendy

Laat een reactie achter