Je kent het wel, je bent op een website en ziet daar afzonderlijke berichten van bijvoorbeeld Facebook of Instagram staan. Wat is dat eigenlijk, embedden? Embedden betekent niets anders dan ‘het insluiten van’, variërend van social media platforms tot soundcloud etc.

Zie hier een voorbeeld van Facebook :

Voorbeeld SoundClound (met Michael Pilarczyk) :

Waarom zou je embedden?

Het is natuurlijk superhandig en het geeft je communicatie meerwaarde als je interessante posts en/of reacties ook op je website kan plaatsen. Je bezoekers en fans kunnen je dan ook weer op je andere kanalen gaan volgen. Daarnaast kun je op deze manier ook content van anderen insluiten op je website. En het mooie hiervan is; je hoeft er helemaal geen kennis van codes of programmeren voor te hebben, het gaat gewoon automatisch 🙂 Hoe leuk is dat?

Hoe doe je dat, embedden?

Elk platform heeft weer een eigen manier, hieronder zet ik de meest gebruikte platforms voor je op een rijtje:

Vimeo:
Klik op het vliegtuigje (share) en selecteer ’embed’. Kopieer deze code en plak deze in je blogbericht of pagina. Let op dat je rechtsboven aan je pagina het tablad ‘tekst’ gebruikt en daar de code in plakt.

Facebook:
Klik op het grijze pijltje ﹀ en selecteer vervolgens ‘insluiten’ kopieer dit en plak het onderdeel waar je het hebben wilt.

You Tube:
Deze is helemaal makkelijk, je kopieert gewoon de URL van het filmpje en plakt deze op je website, de rest gaat vanzelf.

Soundcloud:
Kies het fragment uit wat je wilt delen op je website, klik vervolgens op ‘share’ en klik dan bovenaan op het ’embed’.

 

Twitter:
Klik op ‘Instellingen’, dan op ‘Widgets’ en klik op ‘Nieuwe maken’, volg daarna de stappen van Twitter.

Spotify:
Kies een liedje dat je wilt delen, klik op het rondje met de drie stipjes naast ‘opslaan’ en selecteer (laatste uit het rijtje) ’embed code kopiëren’.

Tumblr:
Ook hier klik je weer op delen/share en selecteer ’embedden’. Kopieer de code en plak deze in je eigen website.

Zijn er platforms die je nog mist? Zet deze dan in een reactie onderaan dit blog, dan zoek ik uit voor je hoe je deze kan embedden.

Zo, ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren om je website er weer mooier en uitdagender er uit kunnen laten zien!

Heb jij hier nog vragen over? Dan lees ik die graag in het reactieveld hieronder. Heb je iets aan deze blog gehad? Help anderen bij het verfraaien van hun website en deel dit blog in jouw netwerk!

Heb jij ondersteuning of begeleiding nodig met jouw WordPress website?
Dan heb ik goed nieuws voor je! Graag geef ik je een half uur van mijn tijd om je op afstand te helpen door middel van TeamViewer. Eens per maand doet deze kans zich voor en wel op maandagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur. Kun jij wel een online zetje in de rug gebruiken, stuur dan even een email naar wendy(at)deonlinefactor.nl. De eerstvolgende gelegenheid is maandagmiddag 5 september. Er is per middag plek voor twee personen dus reserveer snel jouw plekje!

4 reacties

 1. Aafke Dijkstra op 30 augustus 2016 om 09:25

  Hoi,

  Ja, inderdaad embedden ehh….
  Leuk en handig denken ik. Maar ik zie nog niet precies wat ik kan embedden in mijn geval.
  Ik heb ook nog een tweede website. http://www.praktijkaafkedijkstra.nl

  Groetjes,
  Aafke

 2. Anneke op 1 september 2016 om 13:27

  hallo Wendy,

  dank je wel voor deze waardevolle informatie. Een aantal van deze tips kende ik al, maar sommige ook niet. Ik heb je bericht gekopieerd, zodat ik het in de komende tijd kan nalezen als ik ga “embedden”.

 3. Gerbrig Yntema op 8 september 2016 om 09:27

  Hoi Wendy,

  Bedankt voor de informatie! Het was me inderdaad al eens opgevallen, maar ik had geen idee dat het ’embedden’ was. Nu wel!

  Groetjes,
  Gerbrig

 4. Marielle op 15 september 2016 om 09:00

  Hi Wendy,

  Van youtube wist ik dat ik kon embedden. Van de rest wist ik het niet, dank je wel voor je handige tips!

  groetjes Marielle

Laat een reactie achter