Een website en nu?

Ok, ik heb een website, mijn diensten / producten staan er op, mijn contactgegevens misschien een portfolio, dus klaar is Kees!
Nu wachten op het grote geld terwijl ik lekker in mijn hangmatje lig……

Keep on dreaming, zo werkt het dus NIET. Was het maar waar!

Wat dat betreft kan je je website vergelijken als met je eigen huis, daar valt ook steeds weer wat aan te doen, zijn het niet de kozijnen die geschilderd moeten worden dan is het wel dat ene wandje wat nodig opgeknapt moet worden. Bij een website is dat eigenlijk niet anders. Je hoeft natuurlijk niet iedere dag er aan te knutselen maar probeer er wel een regelmaat in te houden. Zorg ervoor dat ie ten alle tijden up to date is!
Niets is zo slordig dat er bijvoorbeeld op je homepage een nieuwsbericht staat als ‘Ons laatste nieuws’ welke dateert uit 2010….. Nu moet je misschien lachen maar geloof me, het gebeurt!

Kijk met regelmaat na of je aanbod nog klopt, zijn de tarieven nog up to date? En het adres, is kantoor nog daar gevestigd?

Ziet je website er ook uit als anno 2015? Klopt de website met de uitstraling van je bedrijf? En is de navigatie makkelijk voor je bezoeker? Probeer eens door de ogen van een bezoeker te kijken, wat zal diegene als eerste willen opzoeken?
En dan Google niet te vergeten natuurlijk! Afgelopen mei heeft de grote update plaats gevonden waarmee voorrang gegeven gaat worden aan mobielvriendelijke websites. Is die van jou al mobielvriendelijk?

Hieronder wat tips welke je met kleine handgrepen zelf kunt verzorgen:

[icon icon=”fa-check” size=”2x”]Is er een inschrijvings- mogelijkheid voor je (opt – in) nieuwsbrief?

[icon icon=”fa-check” size=”2x”]Is er een Call to action aanwezig?

[icon icon=”fa-check” size=”2x”]Hebben je knoppen voor bv je Call to action een afwijkende kleur (misschien wel een lelijke!)

[icon icon=”fa-check” size=”2x”]Gebruik niet te veel tekst op je homepage en alsjeblieft vermijd de zin ” Welkom op website”…… dit voegt echt niets toe.

[icon icon=”fa-check” size=”2x”]Probeer veel met afbeeldingen te werken of met filmpjes, in ieder geval plaats geen ellenlange teksten op je website.

[icon icon=”fa-check” size=”2x”]Zijn de icoontjes voor je social media goed in beeld én zit er ook de juiste hyperlink achter (dus echt de URL naar je Linkedin of naar je Facebookpagina)?

[icon icon=”fa-check” size=”2x”]Houd in je achterhoofd dat je website zo toegankelijk moet zijn voor je bezoekers, ook in je tekst.

Ga hier eens lekker mee aan de slag en probeer bijvoorbeeld 1x per maand je website weer even tegen het licht te houden of alles nog klopt, werken alle linkjes?

Lukt dat je niet omdat je er simpelweg geen tijd voor hebt? Kijk dan even op mijn website.

Zijn er dingen waar jij tegen aan loopt? Heb jij tips voor andere ondernemers? Welk CMS gebruik jij?
Laat je reactie hieronder achter en inspireer er andere ondernemers mee.

 

3 reacties

 1. Chantal Visser op 3 juni 2015 om 08:36

  Ik werk met WordPress en dat vind ik echt helemaal geweldig omdat ik dan heel gemakkelijl mijn website zelf kan aanpassen. Ik pas mijn webite meerdere keren per maand aan. Dat is deels om het up to date te houden, maar ook deels omdat ik steeds weer wat bij leer. Zo heb ik laatst een pagina met een van mijn diensten een andere naam gegeven. Het hete eerst Speciaal Portret en nu Manga portret speciaal. Dit heb ik gedaan zodat de toekomstige klanten die graag een manga portet willen mij konden vinden op google. Binnen een week had ik een opdracht binnen!

 2. ikzelf op 3 juni 2015 om 10:27

  Wauw! Goed bezig Chantal! Gaaf om te horen 🙂 WordPress is inderdaad een fijn en gebruiksvriendelijk systeem om mee te werken.
  Keep up the good work. Succes met je mooie Manga portretten.

 3. Agnes op 9 juni 2015 om 09:04

  Wij hebben een website in Typo3. Doe niets van dat alles van je bovenstaande lijstje;-(
  Mijn vriend houdt de website bij, ik ben een echte analfabeet wat dat betreft.
  Tzt willen we kijken naar iets anders. Maar eerst de cursus Op weg naar de TOP!

Laat een reactie achter