Aantal woorden
Leestijd: 6 minuten
De volgende stap in professionalisering; WP Website Consultants Een kijkje in onze Sterk in MEDIA keuken.

Een kijkje in onze Sterk in MEDIA keuken.


2016 en 2017 stonden in het teken van persoonlijke ontwikkeling – met als grootste winpunt de ontwikkeling van Sterk in MEDIA. Maar we zijn er nog niet!

2018 en 2019 staan in het teken van professionalisering; we gaan groeien met ons bedrijf met als primaire doel onze diensteverlening op te schalen van (simpele) kleine websites naar online marketing strategieën waarvan de website een onderdeel is; een middel en niet een doel op zichzelf. Trots zijn wij dan ook dat wij ons nu WordPress Website Consultants mogen noemen.

 

De afgelopen weken hebben wij een training gevolgd vanuit WP Elevation. Deze training stond geheel in het teken van proces optimalisatie vanuit lead generatie tot ambassadeur voor het leven.

• SLIMMER WERKEN (niet harder) in een digitaal creatieve bedrijf.
• Hoe onze pakketten te verhogen zonder nieuwe technologie of webontwerpvaardigheden te leren.
• Hoe ons bedrijf om te zetten van websitebouwer naar creatief (online) marketingbureau.

*In deze training is alleen gekeken naar onze online dienstverlening. De ontwikkeling van drukwerk en huisstijl is buiten beschouwing gelaten omdat dat een hele andere tak van sport is.

Slimmer werken – niet harder

Waar we voorheen nog tijd hadden om veel tijd op Social Media aanwezig te zijn en om heel veel koffie te drinken, moeten we nu onze agenda iets strakker en beter inplannen. Sinds een jaar zijn wij bezig onze werkzaamheden zodanig in te regelen wat we slimmer met onze beschikbare tijd om gaan en toch alle projecten die we doen op tijd kunnen afronden. Ik (Kelly) ben minder uur gaan werken (van 55 naar 40 in de week om de stress uit mijn lijf te weren) en Wendy is meer uren gaan werken van 32 naar 40 uur. Met een steeds groter wordende orderportefeuille is het voor ons beiden noodzakelijk om onze dagen productiever in te gaan vullen. Wat overigens niet betekent dat je ons gaat missen op Social Media. We plannen nu onze berichten gewoon beter vooruit. 😉

 

Stap 1; Afleidingen en Triggers uitschakelen

Nu waren we daar al heel goed mee op weg; We hebben bijvoorbeeld alle plingeltjes en plangeltjes op onze computers en telefoons uit gezet. Minder afleiding en triggers voor afleiding. Ook heb ik me vooral op FB uitgeschreven van allerlei hulp groepen voor ondernemers. Ik geef geen gratis adviezen meer op algemene vragen in random FB groepen. Niet omdat ik dat niet wil, maar als je niet uitkijkt wordt dat een dagtaak. Daarom zijn wij meer gaan bloggen. Zo kunnen we toch onze kennis (gratis) met iedereen delen, maar zijn we niet meer constant daarmee bezig.

 

Stap 2; Onze eigen agenda beheren

Daarnaast zijn wij onze agenda zelf gaan beheren. Dat klinkt vreemd maar voorheen planden we afspraken in op dagen en tijden die uitkwamen voor onze klant en keken we niet naar wat handig was voor onszelf en onze eigen planning. Nu hebben we per week bepaalde dagdelen waarop we afspraken maken en op de andere dagdelen kunnen we dan daadwerkelijk productief werken. Uiteraard blijven we wel onze flexibiliteit behouden en zijn er altijd uitzonderingen op deze regel. Maar meer structuur in onze agenda betekent gewoon meer structuur in onze productiviteit.

 

Stap 3; Bereid jezelf en potentiële klanten voor op het gesprek dat gaat komen

Wanneer er voorheen een aanvraag van een lead binnenkwam voor een nieuwe website, planden wij blind een afspraak in met iedereen die dat wilde. We wisten vooraf het budget van de lead niet en die wist niet wat wij precies doen en wat wij rekenen voor onze diensten.

Deze manier van werken betekent veel gesprekken voeren met de kans dat de verwachting en de realiteit uit elkaar liggen. Wij wilden dit dus anders gaan aanpakken en tijdens de WP Elevation training hebben we verschillende super handige tools geleerd.

Onze workflow van verkoopgesprekken is nu verandert.

In het begin is die iets langer. Voordat we een afspraak inplannen met een voor ons onbekend bedrijf sturen we een e-mail met het verzoek om eerst naar een speciale pagina op onze website gaan, te lezen wat daarop staat en de vragenlijst in te vullen.

Met de antwoorden uit die vragenlijst kunnen wij aanvragen filteren en alleen die bedrijven uitnodigen voor een gesprek die matchen met onze waarden en doelen. Zo worden onze verkoopgesprekken gestructureerder en hebben een verhoogde kans op daadwerkelijke verkoop. Een win-win voor beide partijen en we verdoen niemands tijd.

>> Eerste filter die we maken is of iemand de moeite neemt de vragen te beantwoorden.

Verwachtingsmanagement

Communicatie is en blijft een van de belangrijkste onderdelen binnen ons werk. Dat geldt natuurlijk voor elke branche. Hoewel wij al best veel met onze klanten communiceerden hebben we vanuit de training een hele sloot aan e-mail templates en handvatten gekregen om ook daarin een verbeterslag te maken.

Zo hebben we nu een hele simpele infographic die in een paar beelden uitlegt wat onze workflow is. Een website project bevat een aantal stadia en ook een aantal vaste contactmomenten tijdens het ontwikkelproces. Door dat te verwerken in een infographic is het voor iedereen altijd duidelijk waar we zijn binnen het proces.

Van websitebouwer naar creatief (online) marketingbureau > WordPress Website Consultants

Onze dienstverlening is aan het veranderen. Dit komt doordat wij onszelf steeds blijven ontwikkelen maar ook omdat de ondernemer van tegenwoordig niet meer voldoende heeft aan “een website”. Er komt tegenwoordig zoveel meer kijken bij het online profileren van een bedrijf dan het lanceren van een website. Sterker nog; wanneer je alleen een website lanceert maar vervolgens niet doet aan online marketing van die website dan zal die website een vroegtijdige dood sterven in de ruis van het internet.

Online zichtbaarheid

Zoals gezegd, met alleen een website red je het niet (meer). Een website die nergens genoemd wordt (op andere online media) en die in ontwikkeling stil blijft staan krijgt geen aandacht van zoekmachines zoals Google. Want stilstand op het web is achteruitgang.

Met dat doel voor ogen ontwikkelen wij ook niet gewoon een website. Naast de websites adviseren wij ook in het vergroten van de online zichtbaarheid. We bieden ons blog aan voor inspiratie en we sturen gedurende het ontwikkelproces meerdere mails met tips en tricks die de ondernemers zelf ook scherp houden tot een jaar na de lancering van die website.

Maar ook voor de website zelf nemen we een adviserende rol aan met bijvoorbeeld de tone of voice van de teksten of het gebruik van beeldmateriaal. We zijn een intensieve samenwerking aangegaan met een hostingpartij en hebben ons uitgebreid verdiept in de wet en regelgeving omtrent AVG en wat wel en niet mag op een website, blog of webshop. Ook hierin nemen we een adviserende rol.

Daarnaast geven we ook workshops op diverse gebieden zoals Social Media en Zoekwoorden toepassen op je website, WordPress en Visuals maken en bieden we verschillende abonnementen aan om de online marketing (deels) uit handen te nemen.

 

Een website is zoveel meer dan dat. Daarom zijn wij ook zoveel meer dan een webbouwer.

Een website is niet meer alleen “de website” er komt zoveel meer bij kijken om er een succes van te maken. Een website die voor je werkt en die de door jou gestelde doelen behaald vergt inspanning van zowel ons als website ontwikkelaars en online marketeers, maar ook van jezelf als eigenaar van die website. De tijd van lanceren en achterover zitten is wel echt voorbij. Wees je je daarvan bewust wanneer je start met je bedrijf online profileren.

Lees ook:

thuis-werken

Werken aan je bedrijf in thuis quarantaine

Zeven-content-tips-voor-nog-betere-SEO-FB-LI-TW

Zeven content tips voor nog betere SEO resultaten met behulp van neuromarketing

1 op 1 WordPress Training

Ben jij best handig en wil jij zélf met je website aan de slag? Dan is deze WordPress training perfect voor jou!

Je kan tijdens de training zelf je eigen website ontwikkelen, of we leren je werken met je bestaande website.

1 op 1 Social Media Training

Je weet dat Social Media belangrijk is, maar je weet niet hoe je een kanaal optimaal inzet? Dan is deze Social Media training perfect voor jou!

Deze training is geschikt voor iedereen die met Social Media zijn naamsbekendheid wil vergroten.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Over onze ontwerper:

Kelly heeft de gave om je ‘vage’ ideeën om te zetten in beelden en kleuren. Ze sluit nauw aan bij je visie en persoonlijkheid. Het design heeft mijn verwachtingen op alle fronten overtroffen.
~Rani Zuijdervliet

kelly_rond

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laat een reactie achter