Aantal woorden
Leestijd: 5 minuten
De-vier-kernpunten-voor-contentmarketing-FB-LI-TW

De vier kernpunten voor contentmarketing

 

Wil je gaan werken met contentmarketing en deze naar een hoog niveau willen brengen dan moet je toch echt zelf aan de bak! Van achterover leunen is nog niemand rijk geworden.

Maar voordat je lukraak zelf aan de slag gaat, zijn er een paar stappen die je moet nemen en ook moet snappen.

Daar gaan wij jou een beetje mee op weg helpen, we gaan het hebben over: Strategiebepaling, Contentcreatie en -productie, Contentdistributie en uiteindelijk Conversie

 

#1 Strategiebepaling

Je gaat hiervoor op zoek naar je eigen verhaal, je story, waarom doe je wat je doet. Onderzoek het verhaal achter je merk. Heb je dit in zicht, dan kan je verder kijken.
Wie is je doelgroep, welke klanten wil je bereiken, wat lezen en kijken deze mensen, wat is hun interesse? Verdiep je zo goed mogelijk in deze mensen, scroll door hun timeline om te ontdekken wat hen beweegt en wat JIJ hierin kan betekenen, wat kan jij toevoegen om te zorgen dat ze jou verhaal gaan lezen? Uiteindelijk zul je met twee soorten content aan de slag kunnen gaan. Namelijk je gaat je doelgroep helpen of je inspireert je doelgroep.

 

#2 contentcreatie en -productie

Oké, je hebt nu alles verzameld, tijd voor stap 2; contentcreatie en -productie. Ofwel we gaan content creëren!

Hoe ga je je verhalen vertellen? Met video, met beeld, of met tekst. Ga je een bedrijfsfilm maken? Inspirerende blogs, misschien ga je wel vloggen. Een mooie whitepaper met daarin kennis waar je doelgroep mee verder kan.

Let er wel op dat je kijkt welke content past bij jouw doelgroep; is dat B2B of B2C dit is wel heel belangrijk voor je contentcreatie. Uiteindelijk draait het allemaal om één doel; jouw content moet pakkend zijn, inspirerend en vooral waardevol!

 

#3 Contentdistributie

Dit is de weg waar je content op laat verschijnen en waar je je doelgroep naartoe leid. Vroeger was het allemaal wat simpeler, je liet je flyers verspreiden, of middels een radio- of TV commercial. Tegenwoordig zit de consument overal, en jij moet in hun timeline verschijnen!

Een paar belangrijke onderdelen moet je hiervoor hebben, namelijk een goede contentsite (je blog) op je eigen website, zorg dat alles daar terug te vinden is. Je website is de thuisbasis van jouw waardevolle content.

Zorg ook dat je zichtbaar bent als expert op social media, bijvoorbeeld in Instagram, LinkedIn en Facebook groepen. Misschien zit jouw doelgroep wel op Twitter of Pinterest dan moet je natuurlijk daar ook aanwezig zijn.

 

#4 Conversie = return on content

Ga in gesprek met je doelgroep. Als je waardevolle content deelt dan zul je uiteindelijk ook gesprekken kunnen voeren op je website, je social media, mail of waar dan ook. Je bent een stapje dichterbij het vertrouwen van je doelgroep en zij zijn bijna klaar om de volgende stap te zetten, kopen!

Zorg er dus ook voor je dat ten alle tijden ergens in je verhaal, story ook een Call 2 action plaatst, dit kan je bijvoorbeeld in je blog doen door middel van een knop; Bestel hier, koop hier, neem contact op met, etc……

 

De content piramide

Je hebt met het delen van je verhaal te maken 3 soorten content, deze kunnen we in een piramide vorm zetten zodat het visueel herkenbaar wordt.

 

In de eerste onderste laag vinden we de basiscontent; dit is content welke je als merk moet aanbieden, denk aan je blogs, vlogs, de whitpaper etc.

 

De tweede middelste laag is het zg. campagnecontent; dit zou ieder merk eigenlijk gemiddeld 3x per jaar uit moeten rollen, ieder keer weer in een andere vorm. Denk hiermee bijvoorbeeld aan het verkrijgen van Awards, business prijzen etc.

 

Dan de bovenste en laatste laag; topcontent; hiermee wordt bedoeld dat jij een unieke positie bij de klant opbouwt. De klant herkend zich helemaal in de content welke jij deelt. Om deze positie te behalen zul je wel wat stappen moeten zetten maar als je eenmaal deze positie heb behaald, dan heeft jouw doelgroep vertrouwen in je gekregen en is een logische vervolg stap dat het je klant gaat worden.

 

Hieronder nog even de stappen op een rijtje:

01 Strategie: Ambitie / Doelen, Voor wie, Doelgroep keuze, Je boodschap

02 Content: Video, Blogs, Infographics, Interview / Podcasts, Whitepapers, Persbericht, Foto’s, Stappenplannen.

03 Distributie: Website met blog, Email, PR, Social Media, Magazine, Events, Samenwerkingen, Google, YouTube, Apps

04 Conversie: Monitoren, Conversatie, Meld u aan, Meer informatie? Maak kennis met. Bestel nu. Wilt u onze nieuwsbrief? Wordt lid van onze community.

 

En dan nu tijd om er zelf mee aan de slag te gaan!

 

Kijk goed om je heen, luister goed, neem eens een kijkje bij de buren, en daarmee doel ik op onze buurlanden maar steek ook eens de oceaan over hoe ze het doen in bijvoorbeeld Amerika.

 

Wil je eerst nog verder lezen over de materie, lees dan een de volgende blogs nog even;

 

>> En wat wordt jou eerste stap? Wat is jouw doelgroep? Wat is jouw verhaal? Kun je ons dat vertellen als reactie onder dit blog?

 

 

 

Dit blog is gebaseerd op het boek boek ‘Aan de slag met Contentmarketing’ door Aart Lensink. Welke je hier kan aanschaffen.

Lees ook:

thuis-werken

Werken aan je bedrijf in thuis quarantaine

Zeven-content-tips-voor-nog-betere-SEO-FB-LI-TW

Zeven content tips voor nog betere SEO resultaten met behulp van neuromarketing

1 op 1 WordPress Training

Ben jij best handig en wil jij zélf met je website aan de slag? Dan is deze WordPress training perfect voor jou!

Je kan tijdens de training zelf je eigen website ontwikkelen, of we leren je werken met je bestaande website.

1 op 1 Social Media Training

Je weet dat Social Media belangrijk is, maar je weet niet hoe je een kanaal optimaal inzet? Dan is deze Social Media training perfect voor jou!

Deze training is geschikt voor iedereen die met Social Media zijn naamsbekendheid wil vergroten.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Over Wendy, de schrijfster van deze blog:

De kracht van Wendy is dat ze goed luistert naar je wensen en ideeën en deze zorgvuldig neerzet. Ze is goed in het overdragen van kennis zodat je zelf dingen kunt doen, maar ook -zoals in mijn geval- als je het te druk hebt voor deze werkzaamheden, neemt ze het met alle liefde uit handen en helpt ze je mee. Ze is flexibel inzetbaar. Ze draagt daarnaast ook zelf nog leuke tips aan en deelt haar werk ook met haar omgeving, zodat je droom nog beter zichtbaar wordt.


Rosalinda Weel - Droomstudio

wendy_rond

Advies nodig?

Neem contact op met Wendy.

E: wendy@sterkinmedia.nl
T: 06 - 48 403 058

Laat een reactie achter