Boekreview: Goed Werk – Cynthia Schultz

Een absolute must-reed voor iedereen die productiever wil werken met meer structuur in hun werkdag en balans tussen werk en privé. Voor mensen zoals ikzelf die graag lijstjes maken en een kick krijgen van taken wegstrepen en afvinken.

Privé ben ik super gestructureerd. Mijn huis is altijd opgeruimd en we hebben maar weinig “troep”. Eén keer in de week worden de boodschappen thuis afgeleverd en de avond daarvoor maken we een hele weekplanning met alle maaltijden. Ik heb een hekel aan boodschappen doen…

Eens per jaar gaan we het huis door en alles wat we een jaar lang niet hebben aangeraakt gaat de deur uit. Ik wil geen rommelzolder waar je jarenlang spullen verzameld die je toch nooit gebruiken. Dat hadden mijn ouders en dat was absoluut geen pretje om leeg te ruimen toen het huis verkocht werd.

Ondernemen met meer focus en structuur

In mijn werk ben ik minder gestructureerd en raak ik soms het overzicht kwijt waardoor ik zo nu en dan in paniek raak om niks. Ik heb moeite mijn inbox uit te schakelen en als er teveel kleine taakjes open staan dan weet ik niet meer waar te beginnen. Om daar vanaf te komen ben ik mezelf aan het trainen om gestructureerder en meer planmatig te werken. Wat ook helpt is dat Patrick nu met mij in het bedrijf werkt en hij het toonbeeld van structuur en perfecte werkprocessen is. Hij “dwingt” mij beter te worden hierin zodat onze samenwerking soepel blijft verlopen.


Nadat ik zelf de Plantraining van Cynthia heb gevolgd en ook haar businessplanner met veel plezier gebruik heb ik dit boek gelezen om nóg meer mijn eigen focus te kunnen scherpstellen. Want plannen is in principe niet moeilijk. Je moet alleen de discipline hebben om daadwerkelijk te doen.

Enkele tips die in het boek staan staan;

  • Structureer de onderdelen van je leven per categorie, niet alles tegelijk
  • Leer jezelf gewoontes en routines aan
  • De slechtse plek om dingen te bewaren is in je hoofd; Schrijf daarom alles op
  • Focus aanbrengen door afleidingen te minimaliseren; Zet de geluiden van je telefoon uit en werk aan een opgeruimd bureau
  • Neem voldoende pauzes in je werkdag ›› Laat je niet (af)leiden door je inbox
  • Zorg ook voor jezelf; Plan me-time in en houdt je daar dan ook écht aan

Het boek is een eye-opener. Veel inkoppers en ohja momenten maar soms heb je die nodig om de focus weer te vinden en te behouden.

goed werk boekreview

Zelf dit boek lezen?

Deel dit blog op Social Media

Met slimme tools en functionaliteiten wordt je website je meest krachtige marketingtool én kan je veel tijd besparen door automatiseren.

sterk-in-media-magazine-next-level-website
Gratis marketing magazine

NEXT LEVEL Website

Een NEXT LEVEL Website wordt op maat gemaakt met super handige functionaliteiten die jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker gaan maken.

  • Je wilt met je branding uniek zijn ten opzichte van je collega’s
  • Je huidige website voelt een beetje basic
  • Je website lijkt teveel op andere websites
  • De huidige website past niet meer 100% bij jou en je onderneming

Naast je website heb je wellicht een heleboel extra tools en accounts die al je online marketing aan elkaar knoopt. Dat kan een heel stuk makkelijker en efficiënter als je de juiste functionaliteiten in je website toepast. Daarmee bespaar je kosten en tijd.

Auteur:

Kelly Eekhof

Grafisch Vormgever - Personal Branding Expert

"Ik help ambitieuze ondernemers om zichzelf als expert in de markt te zetten en te onderscheiden van collega-ondernemers. Zodat zij hun eigen authentieke verhaal vertellen en vanuit de eigen unieke eigenschappen gaan werken aan hun gunfactor en alleen die klanten aantrekken die 100% bij ze passen."

profielfoto-kelly-blogs

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laatst toegevoegde artikelen

maak-jij-al-gebruik-van-deze-slimme-tools-van-google

Maak jij al gebruik van de slimme tools van Google?

wanneer-je-meer-winst-uit-je-onderneming-wilt-halen

Wanneer je méér winst uit je bedrijf wilt halen…

online-leeromgeving-jouw-kennis-verkopen-en-passief-inkomen-genereren

Online Leeromgeving: Jouw kennis verkopen en passief inkomen genereren.

video-zorgt-voor-authentieke-eerlijke-en-oprechte-verbinding

Video zorgt voor authentieke, eerlijke en oprechte verbinding met je doelgroep

Logo_Sterk-in-MEDIA_wit_250

15+ jaar ervaring in het ontwikkelen van websites en het ontwerpen van (huisstijl)drukwerk.

West-Friese nuchterheid, heldere taal en een gezonde dosis enthousiasme. Dat is wat je kan verwachten. Zo simpel is het.

Contact opnemen:

Sterk in MEDIA
De Veken 17
1716 KE Opmeer

kelly@sterkinmedia.nl
06 – 50 969 173