9 Tools die bloggen een stuk makkelijker maken

Bloggen is heel belangrijk onderdeel van content marketing. Het is hét middel om je doelgroep online te bereiken en binden aan je bedrijf.


Met bloggen zet jij jezelf neer als expert in jouw vakgebied. Maar bloggen is ook heel veel werk. Wij hebben 9 tools die het bloggen een stuk makkelijker en leuker maken.

1. WordPress voor de beste blogs en andere webpagina’s

Voor ons is dit natuurlijk een open deur in trappen… Maar de nummer 1 website software voor bloggen (en websites ontwikkelen) is WordPress. Dit heeft verschillende factoren maar voor bloggen is de belangrijkste factor; WordPress is er volledig op ingericht dat een blog de juiste structuur krijgt door gebruik te maken van tags en categorieën.

2. Yoast SEO Premium voor het verbeteren van je teksten en je positie in Google.

Yoast SEO is de enige tool in deze lijst waarvan we aanraden om de betaalde (premium) versie te gebruiken. De gratis tool is een prima basis om te gebruiken, maar de premium plugin bevat een aantal functionaliteiten die de 79 euro per jaar meer dan waard zijn zoals het automatisch aanmaken van 301 redirects als je iets verandert in de links van je blogs en pagina’s. Maar ook speciale workouts die jou helpen je berichten en pagina’s nóg beter te optimaliseren voor vindbaarheid.

De tool helpt je mee bij het schrijven van je teksten. Geeft verbetertips voor leesbaarheid en vindbaarheid van je individuele pagina’s en helpt mee de structurering van je blog te optimaliseren.

Weten hoe jouw website beter voor je kan werken?

Vraag dan een website verbeterplan aan. Wij screenen de hele website en vertellen jou in heldere taal op welke punten jij je website kan verbeteren.

3. Trello voor je content kalender en brainstorm van inspiratie

Een content kalender geeft focus, overzicht en inspiratie. Het vooruitplannen van je content is absoluut geen overbodige luxe. Content marketing werkt onwijs goed mits je consistent bent in het posten van je content en je met een gestructureerd plan aan de slag gaat. Dat geldt voor bloggen en ook Social Media. Met Trello kun je je planning, inspiratie en focus uitwerken in een handige borden.

4. Blog titel generator voor het maken van een pakkende blog titel.

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor een blog onderwerp helpt de Blog Title Generator van Impact je op weg. De generator spuwt titels uit die je zelf aanvult. De tool is Engels en je zal het dus wel zelf moeten vertalen. Wij gebruiken hem puur ter inspiratie en kopiëren nooit 1 op 1 de uitkomst.

5. Canva voor het maken van de mooiste visuals

Niet iedereen heeft natuurlijk mijn grafische skills, gelukkig. Voor iedereen die niet kan werken met Photoshop is er Canva. Een gratis online programma waarmee je foto’s kan combineren met teksten, vormen, patronen en andere elementen. Met Canva maak je de mooiste visuals voor je blog en Social Media.

6. Kladblok en een pen voor het verwoorden van al je briljante ideeën

Geen tool die je op je telefoon of computer zet, maar wel nog steeds een super handig hulpmiddel bij het bloggen; Pen en papier. Ga los, schrijf al je gedachten op. Brainstormen werkt voor veel mensen beter op papier dan op een beeldscherm. Zelf ben ik zo iemand. Mijn tas zat voorheen altijd vol met blaadjes met ideeën, hersenspinsels en inspiratie voor ons volgende blog. Maar tegenwoordig gebruik ik mijn reMarkable voor al mijn aantekeningen.

7. Snapseed voor het bewerken van je eigen smartphone foto’s

Wanneer jij zelf foto’s maakt met je telefoon dan kan je deze met Snapseed nóg mooier maken. Met Snapseed kun je je foto’s transformerenvan ‘Mwah….geinige foto’ naar ‘Wow… geweldige foto!’. Snapseed is de meest krachtige bewerkings app voor smartphone fotografie die op dit moment op de markt is.

8. Unfold voor het maken van snelle Insta Stories

Met de diverse gave templates van Unfold maak je de mooiste Insta Stories. Voeg foto’s, achtergronden, teksten en geinige gifs samen, zodat jij opvalt in de massa van alle andere stories. Zo voeg jij een extra dimensie toe aan je storytelling.

9. Buffer voor het inplannen van je Social Media posts

Hoewel deze tool je niet gaat helpen met bloggen, mag hij niet aan dit lijstje ontbreken. Buffer is een planningstool voor Social Media. Je kan al je berichten vooruit plannen. En zo ook de promotionele berichten voor jouw blogs! Wat Buffer voor mij perfect maakt ten opzichte van andere publicatie tools is dat je vooruit kan plannen met LinkedIn. Dat maakt dat wij deze tool hebben gekozen om zelf te gebruiken.BONUS tip voor (beginnende) bloggers:

Start, maar loop niet direct hard van stapel. Eén blog per maand is een prima begin. Ook al ben je geen schrijver of weet je niet waar je over kan bloggen. Elke blogger is ooit met 1 bericht begonnen!

Wanneer je eenmaal een beetje een ritme hebt gevonden probeer dan een aantal blogs vooruit te schrijven. Bouw een zogeheten backlock op. Als je dan even geen inspiratie hebt dan heb je altijd een voorraadje aan teksten.

Deel dit blog op Social Media

Met slimme tools en functionaliteiten wordt je website je meest krachtige marketingtool én kan je veel tijd besparen door automatiseren.

sterk-in-media-magazine-next-level-website
Gratis marketing magazine

NEXT LEVEL Website

Een NEXT LEVEL Website wordt op maat gemaakt met super handige functionaliteiten die jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker gaan maken.

  • Je wilt met je branding uniek zijn ten opzichte van je collega’s
  • Je huidige website voelt een beetje basic
  • Je website lijkt teveel op andere websites
  • De huidige website past niet meer 100% bij jou en je onderneming

Naast je website heb je wellicht een heleboel extra tools en accounts die al je online marketing aan elkaar knoopt. Dat kan een heel stuk makkelijker en efficiënter als je de juiste functionaliteiten in je website toepast. Daarmee bespaar je kosten en tijd.

Auteur:

Kelly Eekhof

Grafisch Vormgever - Personal Branding Expert

"Ik help ambitieuze ondernemers om zichzelf als expert in de markt te zetten en te onderscheiden van collega-ondernemers. Zodat zij hun eigen authentieke verhaal vertellen en vanuit de eigen unieke eigenschappen gaan werken aan hun gunfactor en alleen die klanten aantrekken die 100% bij ze passen."

profielfoto-kelly-blogs

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laatst toegevoegde artikelen

maak-jij-al-gebruik-van-deze-slimme-tools-van-google

Maak jij al gebruik van de slimme tools van Google?

wanneer-je-meer-winst-uit-je-onderneming-wilt-halen

Wanneer je méér winst uit je bedrijf wilt halen…

online-leeromgeving-jouw-kennis-verkopen-en-passief-inkomen-genereren

Online Leeromgeving: Jouw kennis verkopen en passief inkomen genereren.

video-zorgt-voor-authentieke-eerlijke-en-oprechte-verbinding

Video zorgt voor authentieke, eerlijke en oprechte verbinding met je doelgroep

Logo_Sterk-in-MEDIA_wit_250

15+ jaar ervaring in het ontwikkelen van websites en het ontwerpen van (huisstijl)drukwerk.

West-Friese nuchterheid, heldere taal en een gezonde dosis enthousiasme. Dat is wat je kan verwachten. Zo simpel is het.

Contact opnemen:

Sterk in MEDIA
De Veken 17
1716 KE Opmeer

kelly@sterkinmedia.nl
06 – 50 969 173