Aantal woorden
Leestijd: 4 minuten
Profielfoto_Dana_FB-LI-TW

De zomervakanties zijn begonnen! Ook ondernemers gaan massaal met vakantie en bij thuiskomst zoeken ze een vakantiekiekje uit voor de online profielfoto's. Met de gedachte dat je hartstikke leuk en lekker gebruind op de foto staat. Leuk, maar niet altijd handig zo'n profielfoto met in de achtergrond alcoholische taferelen, mensen in bikini of die eeuwige Egyptische kameel.

 

Wij hebben zelf zo onze tips voor een goede profielfoto, maar wie kan hier nu beter over vertellen dan een échte fotograaf? Daarom hebben wij Dana Schoenmaker (Foto van Dana) gevraagd er een voor ons te schrijven. Hieronder 3 tips van een professional over jouw profielfoto:

De eerste kennismaking vindt tegenwoordig vaak plaats via je website, Facebook, LinkedIn of een ander social medium. Het is een eenzijdige ontmoeting: ze ontmoeten jou, maar jij ontmoet hen niet…Het is dus belangrijk dat je profielfoto jou goed weergeeft; dat het de juiste uitstraling heeft en dat je er STAAT.

Een goede professionele profielfoto laat duidelijk naar voren komen wie jíj bent en zorgt ervoor dat de kijker uitgenodigd wordt om contact met je op te nemen!

Die eerste indruk kan je immers maar éénmaal maken…

Maar hoe kom je aan een goede profielfoto? Ik geef je hierbij drie tips:

  1. Zoek een fotograaf die bij je past. Kijk naar de stijl van de fotograaf en bedenk je of deze stijl aansluit bij jou. Het is belangrijk om een goede klik met de fotograaf te hebben ;-). De fotograaf zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt en zal je helpen hoe je moet staan, of zitten en wat je met je armen moet doen, zodat je op je best op de foto staat.
  2. Kleding Trek voor je fotoshoot vooral kleding aan waarin je je lekker voel en dat aansluit met wat je wilt uitstralen. Doe bijvoorbeeld geen rokje aan als je altijd in een broek loopt en zorg vooral dat de aandacht in de foto naar JOU gaat en niet naar je kleding. Dus geen teksten op kleding, geen opzichtige kleuren (tenzij je altijd heel kleurig gekleed bent) en please geen kleine streepjes (die gaan alle kanten op in het beeld en dat wil je niet). Doe geen pak aan compleet met stropdas, als je normaal gesproken altijd je spijkerbroek aan hebt. Het gaat erom dat de ‘kijker’ je herkent als jullie ‘live’ kennismaken!

    Let ook op welke kleuren je aantrekt voor je foto. Past het bij de omgeving waar de foto wordt gemaakt? Stem dit altijd van tevoren af met je fotograaf.

  3. Ogen. De blikvangers in de foto zijn je ogen, dus het is belangrijk dat je ogen strálen. Denk positief, voel je goed en geniet van je fotoshoot! Want het is echt ontzettend leuk en vooral achteraf als je je foto’s gaat inzetten waarvoor ze zijn bedoeld: op je website, op je visitekaartje of op je social media. Persoonlijke foto’s zorgen altijd voor veel aandacht, positieve aandacht en positieve reacties! Dus dat wordt twee keer genieten….

Krijg je na het lezen van dit blog de ‘ik kom in actie-kriebels” en wil je ook mooie, professionele profielfoto’s? Kijk dan eens op Dana haar website.

Het perfecte moment voor het maken van die perfecte profielfoto is vlák na je vakantie. Waarom?

  1. Je bent lekker gekleurd
  2. Je ziet er uitgerust en opgeladen uit (minder tijd nodig voor fotobewerking en het wegpoetsen van wallen)
  3. Het weer is nog steeds goed. Zonnetjes in de lucht maken je stralen op de foto maar wolken staan op donder, ook in jouw ogen!

Hét moment dus om Dana te mailen voor afspraak, voordat haar agenda volloopt! 😉

Als je bij Foto van Dana je profielfoto laat maken, ben je verzekerd van een mooie professionele profielfoto, waar je op staat zoals je écht bent en waar je trots op mag zijn! Een vaak gehoorde kreet voor een fotosessie: ‘ik sta nooit leuk op foto’s hoor!’, maar achteraf ben je trots op je foto’s en valt zo'n shoot 100% mee. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij Dana en het is gewoon een gezellige fotoshoot!

Lees ook:

Storytelling; Bereik je doelgroep met emotie en speel in op gevoel

Storytelling; Bereik je doelgroep met emotie en speel in op gevoel

thuis-werken

Werken aan je bedrijf in thuis quarantaine

1 op 1 WordPress Training

Ben jij best handig en wil jij zélf met je website aan de slag? Dan is deze WordPress training perfect voor jou!

Je kan tijdens de training zelf je eigen website ontwikkelen, of we leren je werken met je bestaande website.

1 op 1 Social Media Training

Je weet dat Social Media belangrijk is, maar je weet niet hoe je een kanaal optimaal inzet? Dan is deze Social Media training perfect voor jou!

Deze training is geschikt voor iedereen die met Social Media zijn naamsbekendheid wil vergroten.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Over Dana, de schrijfster van deze blog:

Met Dana is het helemaal niet ongemakkelijk om op de foto te gaan! Ze zorgt voor de juiste sfeer en weet de leuke locaties voor jou shoot én heeft creatieve ideeën, waardoor het foto’s worden waar je trots op kan zijn!

Dana zorgt ervoor dat jij en je bedrijf met de juiste uitstraling in beeld worden gebracht.

61546465_2129442493820605_9137828748018581504_n

Wil jij graag professioneel voor
de dag komen na de vakantie?

Neem contact op met Dana.

E: dana@fotovandana.nl
T: 06-40168835

Laat een reactie achter