21 april, Is jouw website er klaar voor?

Over een kleine maand (vanaf 21 april) dan is het toch echt zover!!

Dan worden de ‘niet mobiele – vriendelijke ‘ websites niet meer getoond in de zoekresultaten van Google op je smartphone of tablet.
Dat is natuurlijk niet wat we willen!! Dat jouw concurrent wel wordt getoond maar jouw website niet.

Waarom doet Google dit?

Google wil het voor de gebruikers zo makkelijk mogelijk maken en zeg nou zelf, hoe fijn is het als je een website bekijkt die mooi past op je smartphone of je tablet, zo snijd het mes aan 2 kanten.
Er was een tijd dat je 2 websites moest hebben 1 voor de mobiele bezoeker en 1 voor de desktop bezoeker. Gelukkig is dat niet meer nodig en volstaat 1 mooie mobiel vriendelijk website (responsive). Sterker nog, Google vind dit zelfs beter!

Hoe staat jouw website ervoor?

Heb jij geen idee of je website responsive is, of deze mobiel vriendelijk is?
Je kan dit via een paar manieren testen. Je kan je website via je smartphone opzoeken. Als je teveel moet inzoomen, uitzoomen en scrollen, dan kun je ervan uitgaan dat deze NIET mobiel vriendelijk is.
Dan kan je het ook op deze manieren testen:

desktop_nm_blog_deonlinefactor_google

Hier een voorbeeld van een website die NIET mobiel vriendelijk is:

niet_mv_blog

desktop_wm_blog_deonlinefactor_Google

Deze desktop versie website is wel mobiel vriendelijk

wel_mv_blog

Of je gaat naar deze link: Is mijn website mobiel vriendelijk?

Mocht je na deze tests nog steeds geen idee hebben of je website responsive is  of hier een vraag over hebben? Schrijf dan hieronder even je vraag, ik zal je deze beantwoorden.

We hebben nog tijd!

Maar het is nog niet te laat!
Het is tenslotte nog geen 21 april dus kunnen we nog aan de slag! Vraag aan je huidige webbouwer of hij/zij dit voor jou kan regelen. Of je kan het zelf verzorgen.

[button link=”http://deonlinefactor.nl/product/mobielvriendelijke-website/” target=”_self” color=”btn-danger” size=”btn-large”]DE ONLINEFACTOR, heeft een speciale actie voor iedereen die zijn/haar website ook mobiel vriendelijk wilt hebben.Klik op deze link, wil je gebruik maken van de actie vul dan de code google21april In. [/button]

Ik zal je daarna een email sturen voor een afspraak,

Succes!! En wacht niet te lang!

Oja en heb je hier vragen over, laat deze dan hieronder achter, ik zal je dan beantwoorden.

Zichtbare groet,

Wendy

1 reactie

  1. Een website en nu? | op 2 juni 2015 om 19:51

    […] Ziet je website er ook uit als anno 2015? Klopt de website met de uitstraling van je bedrijf? En is de navigatie makkelijk voor je bezoeker? Probeer eens door de ogen van een bezoeker te kijken, wat zal diegene als eerste willen opzoeken? En dan Google niet te vergeten natuurlijk! Afgelopen mei heeft de grote update plaats gevonden waarmee voorrang gegeven gaat worden aan mobielvriendelijke websites. Is die van jou al mobielvriendelijk? […]

Laat een reactie achter