10 Tools die bloggen een stuk makkelijker maken

Bloggen is heel belangrijk onderdeel van content marketing. Het is hét middel om je doelgroep online te bereiken en binden aan je bedrijf.Met bloggen zet jij jezelf neer als expert in jouw vakgebied. Maar bloggen is ook heel veel werk. Wij hebben 10 tools die het bloggen een stuk makkelijker en leuker maken.

1. WordPress voor de beste blogs en andere webpagina’s

Voor ons is dit natuurlijk een open deur in trappen… Maar de nummer 1 website software voor bloggen (en websites ontwikkelen) is WordPress. Dit heeft verschillende factoren maar voor bloggen is de belangrijkste factor; WordPress is er volledig op ingericht dat een blog de juiste structuur krijgt door gebruik te maken van tags en categorieën

2. Yoast SEO voor het verbeteren van je teksten en je positie in Google.

Yoast SEO is de enige tool in deze lijst waarvan we aanraden om de betaalde (premium) versie te gebruiken. De gratis tool is een prima basis om te gebruiken, maar de premium plugin bevat een aantal functionaliteiten die de 79 euro per jaar meer dan waard zijn.

De tool helpt je mee bij het schrijven van je teksten. Geeft verbetertips voor leesbaarheid en vindbaarheid van je individuele pagina’s en helpt mee de structurering van je blog te optimaliseren.

3. Trello voor je content kalender en brainstorm van inspiratie

Een content kalender geeft focus, overzicht en inspiratie. Het vooruitplannen van je content is absoluut geen overbodige luxe. Content marketing werkt onwijs goed mits je consistent bent in het posten van je content en je met een gestructureerd plan aan de slag gaat. Dat geldt voor bloggen en ook Social media. Met Trello kun je je planning, inspiratie en focus uitwerken in een handige borden.

4. Blog titel generator voor het maken van een pakkende blog titel.

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor een blog onderwerp helpt de Blog Title Generator van Impact je op weg. De generator spuwt titels uit die je zelf aanvult. De tool is Engels en je zal het dus wel zelf moeten vertalen. Wij gebruiken hem puur ter inspiratie en kopiëren nooit 1 op 1 de uitkomst.

5. Canva voor het maken van de mooiste visuals

Niet iedereen heeft natuurlijk mijn grafische skills, gelukkig. Voor iedereen die niet kan werken met Photoshop is er Canva. Een gratis online programma waarmee je foto’s kan combineren met teksten, vormen, patronen en andere elementen. Met Canva maak je de mooiste visuals voor je blog en Social Media.

6. Kladblok en een pen voor het verwoorden van al je briljante ideeën

Geen tool die je op je telefoon of computer zet, maar wel nog steeds een super handig hulpmiddel bij het bloggen; Pen en papier. Ga los, schrijf al je gedachten op. Brainstormen werkt voor veel mensen beter op papier dan op een beeldscherm. Zelf ben ik zo iemand. Mijn tas zit vol met blaadjes met ideeën, hersenspinsels en inspiratie voor ons volgende blog.

7. Snapseed voor het bewerken van je eigen smartphone foto’s

Wanneer jij zelf foto’s maakt met je telefoon dan kan je deze met Snapseed nóg mooier maken. Met Snapseed kun je je foto’s transformeren al snel van ‘Mwah….geinige foto’ naar ‘Wow… geweldige foto!’. Snapseed is de meest krachtige bewerkings app voor smartphone fotografie die op dit moment op de markt is.

8. Unfold voor het maken van snelle Insta Stories

Met de diverse gave templates van Unfold maak je de mooiste Insta Stories. Voeg foto’s, achtergronden, teksten en geinige gifs samen, zodat jij opvalt in de massa van alle andere stories. Zo voeg jij een extra dimensie toe aan je storytelling.

9. Hootsuite voor het inplannen van je Social Media posts

Hoewel deze tool je niet gaat helpen met bloggen, mag hij niet aan dit lijstje ontbreken. Hootsuite is een planningstool voor Social Media. Je kan al je berichten vooruit plannen. En zo ook de promotionele berichten voor jouw blogs! Wat Hootsuite uniek maakt ten opzichte van andere publicatie tools is dat je vooruit kan plannen met LinkedIn. Dat maakt dat wij deze tool hebben gekozen om zelf te gebruiken.

10. WordProof Timestamp voor het beveiligen van jouw content tegen copycats

Dé WordPress-plugin ontwikkeld door WordProof, laat WordPress-websites content vastleggen op de blockchain, ook wel een timestamp genoemd. De titel, auteur, datum en content worden gehashed verstuurd naar een EOS.IO blockchain.

In Jip & Janneke taal; bescherm je content met de techniek van de blockchain. Installeer de plugin van WordProof en iedere pagina, blog en afbeeldingen worden getimestampt. Beveilig jouw waardevolle content zodat niemand er mee aan de haal kan gaan!

Zie hier de uitleg in een filmpje:

En nog een filmpje met extra info om WordProof te installeren:BONUS tip voor (beginnende) bloggers:

Start, maar loop niet direct hard van stapel. Eén blog per maand is een prima begin. Ook al ben je geen schrijver of weet je niet waar je over kan bloggen. Elke blogger is ooit met 1 bericht begonnen!

Wanneer je eenmaal een beetje een ritme hebt gevonden probeer dan een aantal blogs vooruit te schrijven. Bouw een zogeheten backlock op. Als je dan even geen inspiratie hebt dan heb je altijd een voorraadje aan teksten.

Wil jij regelmatig tips ontvangen in je e-mail
over het verbeteren van je website en je content marketing?

Wij schrijven elke week tips en tricks waar jij zelf mee aan de slag kan.

Deel dit blog op Social Media

Laat een reactie achter

Auteur:

Kelly Eekhof

Kelly studeerde af aan het Media College in Amsterdam als grafisch vormgever met de specialisaties typografie en kleurpsychologie.

Door de jaren heeft heeft zij zich tevens gespecialiseerd in Yoast SEO en Neuromarketing. Dit hele pakket aan vaardigheden maakt haar een expert op het gebied van online- en offline marketing.

kelly_profiel_klein

Advies nodig?

Neem contact op met Kelly.

E: kelly@sterkinmedia.nl
T: 06-509 69 173

Laatst toegevoegde artikelen

storytelling blog

Storytelling; Je hart in de hoofdrol van je blogs voor rake verhalen

10 Tips voor een perfecte direct mail met hoge response

10 Tips voor een perfecte direct mail met hoge response

404 pagina en 301 redirect

404 pagina’s, 301 redirects?

yoast bolletjes uitgelegt

Yoast voor dummies